Skall bygga ut huset. Två fönster från gamla huset "blir över" och skulle därför kunna sättas in i utbyggnaden. Fönstren det gäller har en 2 glasruta innerst + en enkelruta ytterst där det sitter glasdelande spröjs. Vet inte om det är isolerruta innerst eller om det är två "vanliga" glas.

Tycker det känns onödigt att inte använda fönstren i utbyggnaden. Maken tycker det är självlart att man skall köpa nytt ;D

Hur skulle ni göra? Är det stor skillnad ur energisynpunkt att inte byta. Alternativet är treglasfönster, som det blir i resten av utbyggnaden.

MVH Lena
 
När det nu uppkommit samtal "hemma" om de där fönstren, tycker även jag att det är dumt att inte inhandla ett par nya, om nu nya delen är isolerad som övriga bostaden.
Troligtvis får Du höra om dessa gamla dragiga fönster i många år, inte minst när det är tid att måla om dessa två. Tittar du även på glasytan (i solsken), så ser du att de är ganska repiga :cool: :cool: :cool:
 
Okej! Det är nog rätt tänkt att ha nya fönster i hela utbyggnaden. Det som är trist är att alla fönster i huset är nymålade för bara ngt år sedan. Känns därför trist med bortkastat arbete... om man nu bara skall kassera de två fönster som blir över.

Till saken hör att den nya utbyggnaden blir bättre isolerad än det befintliga huset, som är ett riktigt "draghål". Av den anledningen är det kanske dumt att återanvända de gamla......

och för husfridens skulll också ;D

Lena
 
Bra Lena, att Ni blev överens. Men om de två fönstren nu är i så gott skick, enligt dig, varför inte annonsera ut dom, säkert många som vill köpa.... ;)
Hälsning
Göran
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.