Någon som vet priset på Modulenthus Sereno eller dalby3 ? Hur är standarden på deras hus? Har ni bra eller dåliga erfarenheter?
Tack på förhand
 
HEJ!
Vi har bott i vårat Modulenthus Villa Särö, fyra veckor nu. Vi är nöjda. Om man vill göra delar av arbetet själv, bör man nog välja ett annat företag, för de gör dåliga avdrag på det! I övrigt tycker vi att det är en OK standard. Ekparkett i alla torra utrymmen, fina köksluckor, marmor bänkar i fönstrena. Dock bara laminat köksbänk och det är bara våtrumstapet och matta i badrum och toalett. Allt är ju en smaksak.. Bra vitvaror ingår från Siemens. Inbyggnads micro och ugn. Nerfälld spishäll. Massor av tapeter att välja på, Och vill man göra tillval finns det ett brett utbud på det mesta. Men det är inte så billiga.
( Vilket husföretag är det ? )

Vi gjorde rätt många tillval; ytterdörr, innerdörrar, takfotsbelysning och valmat tak med kinavipp. Köksluckor en klass upp. Vi tog bort kakel i kök och valde bort laminatbänken. Vi köpte egen massiv träbänk och kaklade själva.
Vårat bygge har flytit på helt utan större problem. Alla datum har hållits, och de har redan börjat fixa det vi slog ner på på slutbesiktningen. Vilket inte var så mycket.

Budgeten som säljaren gjorde har hållit! Och tom blev det lite pengar över! Han hade verkligen räknat med alla eventuella kostnader. Vilket man alltid är skeptisk till att de gör! Kan säkert skilja mellan olika säljare!

Jag undrar om du menar villa Särö eller finns det ett nytt hus som heter Sereno? Har ni varit i något visningshus? Vart ska ni bygga?

Har du fler frågor svarar jag gärna. :)

Lycka till / Sabina



 
Hej sabina, hur mycket kostade huset ovan grund ?
 
HEJ!

Ovan grund i standard utförande. Kostade det 1.520000
Då är det med arkitrav i vardagsrummet. (upphöjt tak 30cm med "fina lister" och "slätt tak". Ej gipsskivor med spår som i resten av huset. Det normala innertaket i de flesta hus Förstod du ;) ? ) Arkitravet är standard i deras villa särö.

Det här är pris från november 2002.
 
Hej
Jag tittade på deras hemsida och hittade villa sereno där. 11/2 plan tyckte det var fint har ej varit inne i något eller sett det i verkligheten. Ska bygga i Kronoberg har fått tomt letar hus med 4sovrum och bra standard till hyfsat pris. Inget lyx bara praktiskt. Hur mycket kostade ert hus i standard, och hur mycket fick ni betala för grunden. Fixade modulent hus allt?
Tack för hjälpen!
Angel
 
HEj Angel
Just villa Särö, tycker jag är ett av de finare husen Modulent har, mycket stora fönster, många fönster, i burspråk. Det upphöjda taket i v-rum.

Så jag vet att det är lite dyrare än andra enplanshus i liknande storlek.

Priset 1 520000 är för standardutförandet. "Nyckelfärdigt" Vår grund gjorde ett företag som Modulent samarbetar med och de har byggt grunder i många många år åt dem. Det kändes tryggt. Vår grund är en prefabricerad torpargrund. Och den kostade 226 000. Men då är den anpassad till vår tomt i höjdskillnad på ca10 meter. Där är den högre än under övriga huset.
Det var samma firma som sprängde på vår tomt. Och de grovplanerade den också. Det ingick i priset, men vet inte säkert om de räknar in det i sprängningen eller för grunden. Jag tror att det är i grunden. Även rörläggningar och inkoppling av det gjorde de.

MVh Sabina
 
Hej igen!

Jag formulerade mig lite konstigt såg jag. På framsidan av huset är 10 meter av grunden ca 50 cm högre än på resten av huset. För att kompensera vår nivåskillnad på tomten.

Så ska det vara... ;)
/ Sabina
 
Tackar för svaret.
 
Har en bekant som byggde med dem i Knivsta. Huset trivs de med, men säljaren var fruktansvärd (Knivstakontoret). Jag ska inte gå in på detaljer, men jag fick hjälpa dem och ringde och hotade med rättsliga åtgärder när de dubbelfakturerade etc. Den säljaren har dock tydligen fått näringsförbud nu, så det ska väl vara lugnt. Men som sagt, huset trivs de med.

Mvh Mats
 
Vi skaffade oss en Lidingö 138 för ett tag sedan och själva huset har vi inte haft ett enda problem med. Problemen för oss är istället "under" huset i vår källare.

Modulenthus har skött sig ypperligt men säljaren (Specialisterna i Göteborg) är en av de mer pinsamma ursäkter jag har sett för säljare på mycket länge. De svarar inte på telefon, inte på brev och inte på fax. De ringer inte tillbaka när man ber dem om det och de skyller alltid på att de har "mycket att göra". Det har nu tagit oss över 20 veckor att få dem att göra iordning i vår källardel men jobbet är ännu bara halvklart.

Precis som skrivs så har inte Modulent totalentreprenad vilket jag tycker är synd. Kontraktet delas oftast upp i två delar, en för grund och en ovan grund. Modulenthus själva står för delen ovan grund och grunden står säljaren för och håller i vid kontakt med sina hantverkare.

Se till att ni får ALLT ner på pränt och be att få skriftliga svar på frågor som vem som har ansvar för vissa saker. Var också övertydliga i det leveransavrop som görs till Modulenthus så slipper ni överaskningar.

Som sagt, Modulenthus kan jag rekommendera, husen är kanon, men säljarna verkar vara av annat virke. Specialistera här i Göteborg är obeskrivbara i sin kundhantering.
 
Iom modulprincip blir passningen ibland underlig, tex är det inte snyggt vid takkupan i Södergården.
/Ulle
 
Hej! Vi funderar på att bygga ett hus med Modulenthus ett som heter Smart Start. Vad jag undrar är ifall den kostnads uppskattning som företaget gör är det ovan grund eller med grund? Vi ska bygg utanför Göteborg. Är det någon som har erfarenhet med dom i Göteborg.
tacksam för alla svar :)
 
Har (hade) en bekant som bygde ett Modulenthus i Göteborg. Först hade firman skrutit met att huset byggs inomhus och är alltså helt torrt. Sedan åkte familjen på studiebesök till Modulents fabrik och där stod deras färdiga väggelement ute i regnet och blev fuktskadade.
 
lopphunden:
Jag kan under inga omständigheter rekommendera Modulenthus representanter "Specialisterna" här i Göteborg - varning utfärdas! Läs ett par postningar upp så förstår du.

Har nu även sökt kontakt med andra som anlitat Specialisterna och varit missnöjda.
 
Tack för svaret om Modulenthus i göteborg. Det finns två stycken här i Göteborg, Men heter dom desamma eller är det bara en utav dem som är kassa.
JT :-/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.