Hej
Sålde ett hus 2011, som då var ganska nytt (2 år drygt). Nu hör köparna av sig, problem med fasaden. De driver frågan gemensamt mot tillverkaren (husen är mindre än 10 år gamla) som inte vill ta något ansvar för de hus som sålts "i flera led" utan bara gentemot dem som köpt direkt av dem och fortfarande äger. Vi köpte i vår tur av en som bara bott där i nio mån, så det var han som köpte av tillverkaren.

Vi blir nu uppmanade att höra av oss t honom för att han ska driva frågan gentemot tillverkaren, om han inte har en försäkring mot dolda fel som träder in. Vi hade inte det då vi trodde att tillverkaren hade ett ansvar oavsett försäljning vidare.

Nån som kan förtydliga vad som gäller så jag förstår? Och vad behöver vi göra? Driva mot han vi köpte av? Kontakta jurist?
 
Vad är det för fasad?
Om det är en känd problemkonstruktion (det brukar ju handla enstegstätade fasader med tunnputs i dessa fall) så är det inget dolt fel.
 
Ska kolla upp det, minns inte exakt men det var lite på någon trästomme. Har för mig dock att vi kollade på det då vi köpte och att det inte var "den dåliga" varianten.
Tack för tipset om att kolla detta.
 
Om det är ett 'riktigt' dolt fel så blir det tyvärr lite katten på råttan. Du får hävda dolt fel till den ni har köpt av så får den i sin tur driva det vidare mot sin säljare om han vill det.
 
  • Gilla
Wila
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.