Hej alla kunniga :)

Vi funderar på att ta hjälp av proffs och låta bygga ett förrådsutrymme uppe på kallvindan i vårt hus. Det blir kanske ett lite halvknasigt utrymme (se de två bilderna) där takstolarnas stödben kommer att inkräkta på utrymmet...

Men det ska ju inte vara något annat än ett kryputrymme med begränsad takhöjd dit man klättrar in via en lucka på gavelspetsen ett par gånger per år, hämtar kartongerna med julprydnader, vinter/sommarkläder, fiskeprylar, etc.

Vi tänkte låta isolera utrymmet och hålla det frostfritt, kanske runt +10 i alla fall, för att det ska vara torrt där uppe. Sommartid lär man behöva någon form av fläkt som ventilerar utrymmet - det blir ganska varmt där uppe sommartid (plåttak på huset).

Vi tänkte inte låta utrymmet gå hela vägen ut mot takfoten, dels för att höjden blir begränsad och dels för att inte riskera att täppa till ventilationen där.

Vad tror ni om ett dylikt projekt, det borde väl vara fullt genomförbart?

Och bör det vara en luftspalt mellan den befintliga isoleringen där uppe och isoleringen/golvet till det nya förrådet eller kan det golvet ligga an/ned mot lösullen som är blåst in där uppe bara man undviker att pressa ihop den befintliga isoleringen?

Tack på förhand för all hjälp och inspiration!
/Rikard

PS "Lådan" som syns på bilderna, bakom avloppets avluftningsrör, är vardagsrummet i huset - 4,5 meter högt i tak där inne... I fall ni undrar :)

Kallvind med takstolar och en massa lösullsisolering, samt ett ventilationssrör synligt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Kallvind med isolering och takstolar, möjligt område för förrådsutrymme.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Lägg golv men isolera inte utan lägg fuktkänsliga material i påsar/lådor istället.

Det ska inte vara fuktigt på vinden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.