De håller på att göra om taket här och imorgon kommer de nog jobba som innan. Delvis att de river 1/4 av taket, lägger ny råspont och sedan kör papp på det. Första två dagarna har det varit fint väder men imorgon ser det ut att kunna bli lite regn. Enligt prognosen ser det ut att kunna bli ca 1mm regn under tiden de håller på. Men sedan vet man ju att prognosen idag kan se annorlunda ut imorgon. Frågan är hur farligt det är om så lite regn kommer på råsponten innan de lägger pappen? Att det inte är bra att det regnar på råsponten vet jag. Frågan är vad "lite" vatten gör.
 
Med risk för regn lägger man en presenning, eller så får man rulla ut pappen successivt.
 
Ja, takläggaren lär ju kunna det. Bara det att man är så nojig när det är en sådan viktig del av huset som görs om. Vill att det ska bli helt hundra.
 
Vi hade en liknande upplevelse när vi byggde hus 2010. Snickarna spikade på råspont (bara 17 mm) och lade av för dagen. Och sedan kom regnet. Vi var där och tittade på eftermiddagen,
och taket såg ut som hela havet stormar :worried:
Kvalitetsansvarige var ute och tittade, men nästa dag, med lite aprilsol , lugnade taket ner sig.
Och sedan dess har det uppfört sig exemplariskt.
På något sätt gick vågorna i taket snabbt ner och inga fel finns kvar.
 
De kanske kollade på väderleksrapporten här. Ser i alla fall inte ut som de ska börja riva på andra sidan av taket idag. Sen ser vädret ut att vara riktigt fint förutom på torsdagen då det kan komma lite regn. Så det ska nog gå bra detta:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.