Vi har precis köpt ett hus från -46 med en källare som vi tänker inreda. Källaren är i gott skick men har rör för vatten draget över stora delar av taket. Eftersom takhöjden är begränsad, 215-220, så vill vi flytta rören så att de placeras mer diskret utmed t ex väggen, eller iallafall närmre väggen så att rummen känns luftigare.

Vi tänker anlita hantverkare för att utföra jobbet men undrar om någon har gjort något liknande eller vet om det är möjligt att göra? Jag antar, i all min okunnighet, att det är fullt möjligt.
 
Vad är det för rör, storlek och material?
Till radiatorer eller till tappvatten avlopp?
Vart går rören, till mitten av rummet och upp genom taket?

Vi hade en vedpanna med självcirkulation i källaren och vi var tvungna att byta ut pannan och rören i hela huset för att tjäna 10-15 centimeter i takhöjd.

Dom nya rören lade vi innanför det nya innertaket så rummet upplevs mycket luftigare. Vi passade även på att isolera mellan det gamla taket occh det nya, golven på övervåningen är en bra bit behagligare att gå på nu.
 
Helt rätt tänkt. Det gör mycket stor skillnad att bli av med rören - samma operation pågår här hemma sedan en tid. Rör efter rör försvinner och ersätts med plaströr draget i bjälklaget.
 
Tack för svaren, vi kommer att flytta rören till väggen, vi gör det när vi bygger om kök och badrum på våningen över.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.