Hej!

Undrar vad som är en ungefärlig rimlig kostnad för att låta hantverkare riva och byta papptak och råspont på ett i princip platt 50 m2 garagetak?

Fick en snabboffert från en byggfirma som inkluderade rivning av papp, byte av råspont samt ny underlagspapp. Denna låg på 3000 kr/m2 vilket jag tyckte lät som en väldigt hög summa då inte ställning eller ytpapp ingick priset.

Vad säger ni?
 
Jag skulle ha begärt offert från någon annan, det låter väldigt dyrt.
 
  • Gilla
pluttisen
  • Laddar…
En kommentar: är det platt tak? Om så är fallet kanske du ska fundera på ett plåttak med lutning istället för papp.
 
E etompau skrev:
En kommentar: är det platt tak? Om så är fallet kanske du ska fundera på ett plåttak med lutning istället för papp.
Det är svag lutning på taket, ca 3 grader.
 
Vi hade också ett garagetak, i det närmaste platt. Vatten blev stående, pappen bubblade upp och det började läcka in i förrådet.
Vi lade korrugerad plåt istället med större lutning.
 
Microkatten
Vi bytte ett liknande garagetak i höstas, runt 38 kvm för ca 1500kr/kvm inkl moms exkl rot. Det går säkert att göra det billigare ändå.

Det gamla taket var läckande pannplåt direkt på takstolarna. Nästan allt ingick såsom demontering, nya (laskade) takstolar, råspont, underpapp och svetsad ytpapp, vindskivor, plåtarbete och ställningar. Det som inte ingick var bortforsling av det gamla samt slutmålning.

3000kr/kvm låter alltså som ett bra pris. För byggfirman.
 
Precis som ovan svarat så har dom tagit i aldeles för högt. Antagligen har dom fullt upp och lämnar därför överpriser och lånar in personal för att lösa det om dom får det. Ta in offerter från 10 byggare och jämför. Du kommer att bli förvånad över spridningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.