Hej Kan bidra igen med en annan, det var ett hus som låg fantastiskt på en kulle med otrolig utsikt. Men jag frågade om den bruna fuktrosen i sovrumstaket svaret: Har du sett utsikten, tänk att vakna och se den?
Samma hus i köket, frågade jag om avloppet, svaret det är en enkammarbrunn med åläggande men har du sett vyn från köksfönstret?
Det vart ett annat hus med sämre utsikt men bättre tak och avlopp.
 
Visning i ett ganska nytt område och det var väldigt mycket vatten som inte rann undan.
Enligt mäklaren var det maskarna som inte hade börjat jobba.
 
  • Gilla
  • Haha
fia_mstd och 6 till
  • Laddar…
T Polos skrev:
Visning i ett ganska nytt område och det var väldigt mycket vatten som inte rann undan.
Enligt mäklaren var det maskarna som inte hade börjat jobba.
Typiskt maskar de bara maskar hela dagarna :)
 
  • Gilla
  • Haha
fia_mstd och 4 till
  • Laddar…
Vi skrapade med mycket möda (vi hade ju inte sålt gamla bostaden ännu) ihop kontantinsatsen på 470’ kr och satte in den på anvisat konto. Efter ett par dagar kom pengarna tillbaka.
Mäklaren satt i en solstol på Cypern, men svarade faktiskt i telefon:
- Jaha, då måste jag använt en gammal avtalsmall med vårt gamla kontonummer.

Känns tryggt med en halv mille ute på vift.
 
  • Gilla
karlmb och 2 till
  • Laddar…
DjAlbert DjAlbert skrev:
Det är väl förvisso ingen mäklarkommentar,men har sett i tråden att det även förekommit besiktningsgrodor, så jag drar en sån också.
I besiktningsprotokollet från säljarnas besiktning står det att jordfelsbrytate finns ej.
Det sitter två st i centralen...

Ett husköp är oftast den största affären man gör i livet, men ändå har varken mäklare eller besiktningsmannen nått som helst ansvar, märkligt!
Vi har fem stycken jordfelsbrytare, men de tar en grupp var bara, och inte ens överallt där det är lag på det. Så skulle säga att vi inte har. Hade önskat vår besiktningsman anmärkt på det..
 
  • Gilla
Nellys_husse
  • Laddar…
Man kan ju fundera på vilka det är som anlitar dessa stolpskott till mäklare.

Nu har jag min mäklare som jag har anlitat 4 gånger som jag vet är väldigt bra. Men om jag skulle behöva anlita en ny så skulle jag göra en grundlig utvärdering av hens kunskaper. Börja med att gå på en visning som mäklaren håller i och ställ en massa knepiga frågor.
 
N nmeden skrev:
Vi har fem stycken jordfelsbrytare, men de tar en grupp var bara, och inte ens överallt där det är lag på det. Så skulle säga att vi inte har. Hade önskat vår besiktningsman anmärkt på det..
Nja, det kanske bara varit smärre utökningar av en gammal anläggning efter att kravet på JFB infördes?
I vilket fall så tittar ju vanliga besiktningsmän inte på det utan då måste man beställa en separat elbesiktning.
 
T
Det räcker med att ifrågasätta en mäklare så blir oftast denne irriterad eller rent ut förbannad! Känns som att många av dagens mäklare verkar vara lättstötta.
 
  • Gilla
Enolf
  • Laddar…
Jag säger som jag sagt förut. Mäklare är inget yrke, det är en pågående rättsprocess
 
  • Gilla
Enolf och 2 till
  • Laddar…
Kanske inte det mest anmärkningsvärda mäklarcitat i jämförelse med alla galna bidrag i den här tråden men vid visning av ett fritidshus så påpekar jag att huset är i stort behov av att målas om utvändigt. "Jamen det är ju bara ett trevligt terapiarbete"
 
Gammelnörden
Min favorit i bostadsannonser för bostäder från sekelskiftet 1900 är "bevarade originaldetaljer så som högt i tak och djupa fönsternischer". Njut av den här rent poetiska bostadsbeskrivningen av en lägenhet på Luthagsesplanaden i Uppsala;

"30-talsdetaljerna drar till sig uppmärksamhet och ter sig i vacker öppen spis, hög takhöjd med välvda tak, höga vita golvsocklar, stora fönsterpartier med munblåsta glas, serveringsskåp, serveringsklocka, djupa fönsternischer med fina stenskivor och vackert mönstrade trägolv som löper genom hela bostaden både i form av fiskbensparkett med fris samt riktiga träplank.
När man beundrat alla vackra detaljer så slås man av att dagsljuset fullkomligt flödar in i bostaden, dels på grund av de breda fönsterpartierna men även gavelläget kommer till sin rätt och öppenheten mellan de olika sällskapsrummen.
Gunnar Leche ritade fastigheten och bodde själv i huset en stor del av sin livstid, det är idag en trivsam bostadsrättsförening med fin, inhägnad innergård skyddad från trafikerade gator med mycket grönska."

Jag antar att "välvda tak" är hålkäl och knappast är det väl munblåst fönsterglas i ett bygge från 1934. Det sista stycket låter som en beskrivning av ett fängelse med en sjuhelsikes störig intern vid namn Gunnar Leche. Vilken tur att det ombildades till bostadsrättsförening, så dom får lite lugn och ro:crysmile:

Avslutar med en stämningsbild på serveringsklockan som synnerligen drar till sig uppmärksamheten. För jag kan då rakt inte sluta störa mig på målafärgsstänken...
En brun serveringsklocka monterad på en vit vägg med synliga målarfärgsstänk och en spricka i väggen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Maria T och 2 till
  • Laddar…
T Thomas' skrev:
Det räcker med att ifrågasätta en mäklare så blir oftast denne irriterad eller rent ut förbannad! Känns som att många av dagens mäklare verkar vara lättstötta.
I dagens samhälle blir man kränkt :)
 
harry73
mexitegel mexitegel skrev:
I dagens samhälle blir man kränkt :)
NEJ, JAG BLIR INTE KRÄNKT :mad: ;)
 
  • Gilla
mexitegel
  • Laddar…
Fick drömmen till mäklare när vi skulle sälja:
Vi fick mäklarfirmans chefs son som mäklare och chefen var med på första mötet (trodde vi skulle få båda). Mäklarfirman var stor och välkänd (franchise) och chefen hade två kontor i grannkommunerna.
Tänkte att detta var toppen, eftersom sonen verkade vilja bevisa sig för sin far och chefen verkade seriös.
Mäklarfirman var lokalt belägen, så "specialister på att sälja lantbruk och gårdar", som detta var, eftersom många sådana fanns i trakten.

Men...
Chefen var bara med på första mötet, sen fick vi hålla oss med den stela, monotoma sonen som mäklare.
Han frågade om det var något speciellt vi ville framhäva vid försäljningen och vi var tydliga med att husets två stora selling- points var den nybyggda, välplanerade, stora uteplatsen med utekök, som vi var väldigt stolta över. -Mysigt och lummigt med fruktträd och "köksodlingar". Insynsskyddat och soligt m.m.

Samt badrummet som vi jobbat på i 1,5 år, färdigställt 3 månader innan försäljning, med stora italienska kakelplattor, stor dusch, tassbadkar med matchande designblandare och spegel i 1800-talsstuk, högblankt svart tak med liten kristallkrona (väldigt effektfullt) m.m. (Ville nästan behålla huset bara för badrummet)
Golvet var visserligen plastmatta, men en snygg sådan med struktur i. (Kändes och såg ut precis som trägolv)

Annonsen: "Renoverat badrum. Vita kakelväggar och plastgolv". "Stor uteplats med många växter".
Alla övriga rum var i annonsen rakt av upplistade bara: "sovrum 1: Trägolv. Vita väggar och tak. Sovrum 2: trägolv. Vita väggar och tak" osv.
Han fick skriva om annonsen 3 gånger, men slutade med att vi gjorde all text själva.

Sedan vägrade han ha visningar vid förfrågan från intressenter, kom försent till en visning, följde inte upp med intressenterna o.s.v. En visning försökte han övertala mig att hålla själv, eftersom det "bara fanns två inbokade".
 
  • Gilla
dajaskazal och 3 till
  • Laddar…
Sedan hade vi en bit skog till tomten, som vi ville stycka av och sälja separat. En granne hade t.o.m. frågat mäklaren om detta då han ville köpa det.
Mäklarens svar: "Mja... Jag är ju inte helt insatt i hur det funkar med skogsförsäljning, då får ni nog anlita t.ex. *en annan mäklarfirma* för att sälja den. -De är specialister på att sälja skogsmark".
 
  • Gilla
dajaskazal och 2 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.