Är det någon som har koll på vad det kostar att hyra en byggnadsställning. Vilken är att föredra om man har ett 1 1/2 plans hus. Aluminium eller stål?

KAn man transportera den själv eller behöver man transport?

/Pajen
 
Det handlar mycket om vad du är beredd att betala. Har hört skräckhistorier om folk som fått offert på en gavelsida för 14000 för två veckor (iofs inklusive transport, resning och rivning).

Alu och lättställningar är smidiga och enkla att resa. Tunga ställningar såsom burtons är jobbigare. De lätta ställningarna (Haki, layher mfl) brukar gå åt som smör i solsken hos uthyrningsfirmorna.

Burtons brukar bli liggandes längre vad jag förstått. Jag tror det har att göra med höga krav på säkerhetscertifieringar på ställningarna. Av den anledningen kan man få bra pris på en rörställning á la Burtons.

Ofta kan man transportera ställningen på ett hyfsat normalt hyrsläp. De lätta ställningarna brukar ha delar som är max 3-3,5 meter, medans en burtons kan ha rör upp mot 6 meter.

När jag kollade för två år sedan fick jag pris på mellan 1-5 kr/kvm och dag. Med kvm menas färdig ställning (höjd x bredd).

Detta är en burtonsställning:
http://www.fasting65.se/byggdagbok/byggstallningen.html (obs, det är två bilder á 700 kb, så det kan ta ett tag att ladda sidan)

OBS: Mina prisexempel avser allt från kompispris utan kvitto till rejäla offerter från det dyra uthyrningsföretaget.
 
Vi har just nu en ställning från ZipUp (http://www.zipup.se) i Stockholm. 120 spänn per dag plus moms för en 225x130 med plattform på 4.4m som högst. Plus ca 250 i "startavgift". I aluminium med hjul så den är enkel att flytta.

För utkörning/hämtning och bygga/riva tar de ut extra avgifter. Prislista finns på deras web.

Förvånansvärt nog gick det alldeles utmärkt att få den bara fyra dagar efter beställningsdag :)

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.