Hej! Idéerna flödar och har nu en idé att penselmåla luckorna i ett helt nytt kök. Huset byggt på 1700 tal har renoverats och vi har tilläggs köpt luckor i samband m renovering, så det skulle annars behövas lämnas in de gamlaluckorna för sprutlackering. Nu funderar jag på om det inte vore snyggt att penselmåla allt i linoljefärg istället. Köket i övrigt består av gammal murkåpa med vedspis, breda golvbrädor, pärlspontstak o kalkstensbäbkskivor. Vad tror ni på forumet om idén?
:rolleyes:(y):thumbdown:
 
Du kommer att behöva en bra och fin pensel, försåvitt du inte vill att penseldragen ska synas. Men som alltid finns egentligen bara ett svar - testa på ett ställe och se. Helst på någon gammal överbliven lucka eller skiva.
 
nikasp
Kollar du i byggnadsvårdsgrupper så är du rätt ute. Vi har ett gammalt torp från 1870-tal där jag mest pga tidsbrist och ovilja att lägga stora pengar slängde in ett mindre IKEA-kök i gammal stil samt nya sprutlackade allmogelister. Perfekt sprutlack känns direkt väldigt konstigt, för perfekt i jämförelse med allt annat.
 
Tack! När det gäller målning så har vi duktiga hantverkare. Vi penselmålade m linoljefärg Ikea köksluckor till vårt bibliotek, superbra! Visst penseldragen syns men det stör inte. Huset är mer en herrgård i stilen, passar stilen m penselmålning? Är de finare köken penselmålade?
 
  • Gilla
ricebridge
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.