Hejsan
Jag har köpt mig ett fint högt sjöläge med en underbar utsikt. Tyvärr med kvällssol från baksidan huset. Har tänkt bygga ett fritidshus och flytta dit när barnen är utflugna.
Får endast bygga 1 plans hus och begränsad byggyta. Därför vill vi bygga med ett loft som kan fungera som vårt sovrum. Behöver ha ett varsitt sovrum för ungdomarna och vill ha så mkt utsikt ut mot sjön som möjligt. Har skissat lite på en planlösning och vill gärna ha lite synpunkter. tomten sluttar kraftigt så behöver bygga altanen i lika olika etage ner mot sjön. loftet blir ovanför hall och sovrum med dubbelsängen.

Tacksam för tips

mvh Jonas
 
  • 1.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • 11.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • huset ca 50 cm djupare.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Fin planlösning.

- Loft är helt värdelöst, speciellt med mycket fönster och med kamin som du verkar ha. För varmt på sommaren och för varmt på vintern. Ser att du har en riktig trappa, bra val, men den ser liten ut? Hur är ståhöjden på loftet?

- Duschen är inte optimalt placerad mtp dörren.

- Du klarar inte tillgängligheten i badrummet. antagligen ok om du söker bygglov som fritidshus, men inte om du söker som villa.

- Får du plats med diskmaskin i köket?

- Kommer inte bli det billigaste fritidshuset men det kanske du har räknat med?
 
Såååååå snyggt. Håller själva på att bygga ett likadant, men enplansversionen utan loft, som vi modifierat för att passa oss. Lycka till!
 
Tack för bra tips. Vi har nog faktiskt ändrat oss och bygger utan loft. Loftet kostar ca 350-400000 extra och då är det nog en bättre ide att bygga en fin gäststuga för de pengarna. VI har tänkt bygga som fritidshus så vi klarar oss utan handikappkraven.
 
Hemmakatten
Tänk till ett extra varv vad gäller tillgängliheten i badrummet. Vi blir alla äldre och får krämpor eller ramlar och bryter benen, då kan en välplanerad toa vara avgörande. Tror säkert ni har tillräcklig plats.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.