Hej,

Har relativt nyligen skickat in en bygglovsansökan gällande en tillbyggnad på 24kvm, 4x6m. Tillbyggnaden skall vara med sadeltak i plåt och med skjutpartier ut mot trädgården och skall fungera som en vinterträdgård.

Vi har nu fått komplettering, som väntat. Men jag vet helt ärligt inte om vi lyckas komplettera detta på egen hand då jag knappt förstår vad kompletteringen innebär.

Är det någon som på ett lätt och övertydligt sätt kan förklara exakt hur vi ska gå tillväga för att få bygglovet i hamn?

Se följande kommentar från kommunen nedan:
"Vi har vid en första granskning insett att det saknas några handlingar. Vi ber dig därför att skicka in dessa senast 2018-04-02 för att ansökan ska kunna fördelas till handläggare för granskning.
  • Vi behöver en sektionsritning som visar nivåskillnad mellan bostadshuset och tillbyggnaden samt redovisar invändiga mått
  • Skydd mot brandspridning: För att förhindra brandspridning mellan byggnader skall dessa förläggas på ett avstånd på minst 8m. Placeras de närmare en 8m krävs att byggnaden har en viss brandteknisk avskiljande konstruktion för att klara av att förhindra brandspridningen mellan byggnader.
Beroende på avståndet så finns även begränsningar i hur mycket fönsteryta/dörrar man tillåts ha, denna tabell hittar ni i Boverkets Byggregler Tabell 5:611. Då ert förlag placeras närmare än 8m till en annan byggnad ber vi er nu redovisa denna brandklassning EI 30/ EI 60 beroende på vilken typ av byggnad det gäller. Detta gör ni lättast genom att markera tillbyggnadens östra fasad på nybyggnadskartan samt planritning med EI30/EI60. Är du osäker på om er byggnad klarar brandklassningen rekommenderar vi er att ni tar kontakt med en sakkunnig inom brand

Var vänlig och skicka in fackmannamässigt utförda, skalenliga och måttsatta ritningar, helst som pdf-filer i ett svar på detta mail.

Det är möjligt att vi under resans gång kan behöva begära in ytterligare handlingar för att kunna fatta beslut i ditt ärende. I så fall hör vi av oss igen."
 
Redigerat:
  • Gilla
Tänka
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.