Hej, är det någon som har målat med Alcro Allmoge, eller sett hur det ser ut?

Det är en "helmatt, vattenburen alkydoljefärg" och den ska ha ett "slamfärgsliknande utseende"... men till skillnad från slamfärg kan man måla på behandlat/målat trä.
Det brukar ju inte bli så bra när man försöker efterlikna falurött, men de kanske har lyckats???

 
Hej!

Vi har precis målat vår stomme till uterummet  med Alcro Allmoge - resultatet blev mycket bra, bättre än väntat faktiskt!

Vårat hus är målat med äkta Falu rödfärg (ljusröd) och vi ville att uterummet skulle smälta väl in med huset. Dessvärre är stommen i hyvlat virke så vi var tvungna att använda en annan färg än slamfärg.

Allmoge är ju samma kulör som Falu röd (ej ljus) men det märks knappt ngn skillnad! Dessutom ändras ju ljuset hela tiden på både husfasad och uterum så det ligger alltid ngn del i skugga, vilket gör att man absolut inte tänker på att det faktist är två olika nyanser och färger!

Hur som helst så är vi mycket nöjda med slutresultatet!


:)Roseanna

 
Hej

Ni som målat med Alcro Allmoge för några år sedan - hur ser fasaden ut idag? Tappar den i kulör efter ett tag? Är det mögelpåväxt? Behöver man tvätta den ofta? Efter hur lång tid behöver man måla om?

Tacksam för svar! Velar själv mellan Alcro Allmoge (Alkyd), Alcro Bestå (Akrylat, ej matt), Demidekk Ultimate (Akrylat) och Beckers Perfekt matt (Akrylat). Vill helst ha slamfärg, men huset är tyvärr grundat från fabrik.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.