Har på tomten en stor ask, vilken jag skulle vilja montera belysning i. Dels som ren dekoration och dels för att även lysa upp på marken invid trädet. Vad ska jag välja? vill helst sätta fast belysningen i trädet för att inte ha problem vid gräsklippning osv.
 
J
Ska du ha lyktorna monterade i trädet?
 
Jag satte en markspot under trädet, blir fin effekt att stam och grenar lyses upp.
 
Jonatan79 Jonatan79 skrev:
Jag satte en markspot under trädet, blir fin effekt att stam och grenar lyses upp.
Jo men precis som TS skriver så blir det problem vid gräsklippning. Jag hade stora problem med detta pga min robotklippare. Det slutade med att jag tog bort spottarna...
 
Såhär gjorde jag....
Armatur från Jula
Träd upplyst av en armatur på marken i ett snötäckt landskap under skymningen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
J
[SKPG]Zamora [SKPG]Zamora skrev:
Såhär gjorde jag....
Armatur från Jula
[bild]
Hur fäster du armaturen i trädet?
 
I början använde jag spännband, men tröttnade på att armaturen vred sig med tiden. Nu har jag helt sonika dragit 2 skruv rakt in i trädet.....
 
Ta en lampa på pollare/stolpe som sticker upp 50-60 cm så är det inga problem att klippa runt eller låta roboten runda.
 
Det finns markspotlights som du gräver ner, så att de hamnar i nivå med marken. De kan vara ganska dyra, men min erfarenhet är att de flesta spotlights för utomhusbruk går utmärkt att gräva ner i gräsmattor eller rabatter, så att de inte sticker upp. Skillnaden med de som är gjorda för nedgrävning är förmodligen att glaset är tåligare.

Jag tror att effekten av belysningen blir mycket bättre om den sitter en bit framför trädet, än om den sitter på stammen.
 
Grannen installerade ett 12 V system från In-Lite om jag uppfattat det rätt. Det kostar nog en del men ska vara av hög kvalité efter vad jag hört, även från annat håll. De har ett par träd som är upplysta underifrån och det ser riktigt bra ut på lite håll. Jag har inte varit över och tittat på systemet i detalj men jag tror det kan vara så att lamporna ligger nedsänkta i marken.

http://www.in-lite.se
 
En hel del av mina grannar har installerat trädbelysning, så många att det börjar bli fult faktiskt. Speciellt dessa LED kan ge ett extremt konstgjord intryck i samband med ett fint träd. Jag skulle nog välja annan typ av trädgårdsbelysning med rätt ljuskälla istället. Men smaken...
 
Visst ska det vara med måtta, som allt annat.
Här har vi inga sådana problem, bor på landet utan gatubelysning och inte mycket annan belysning heller. Det nämnda belysta trädet står vid grannens infart ca 75 m från vår tomtgräns. En liten ljuspunkt på en i övrigt helt mörk väg.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.