FAsen, bättre att inget veta...

Nä, men allvarligt. Läste att det inte var bra pga ovanstående! Det har tex ä-hus o många fler! Vet ni nåt?
 
http://www.byggelit.se/news/15.php

Innehåller spånskivor mycket formaldehyd, är det farligt?  
Det är tyvärr en utbredd missuppfattning att spånskivor (emitterar) avger stora mängder formaldehyd. Några känner dessutom inte till att formaldehyd är ett mycket vanligt ämne som i små mängder finns överallt i den fria luften. Formaldehyd finns i varierande mängd i t ex naturträ, tyger, färger, frukter, tvålar, schampon, lim, klister, papper o s v. Tobaksrök avger stora mängder formaldehyd, ja praktiskt taget finns detta ämne i hela vår omgivning.

Spånskivor är en av de mest kontrollerade produkter som finns i detta avseende. Sanningen är att det låga emissionsvärdet som Kemikalieinspektionen kräver för den svenska marknaden är 0,13 mg per m3 luft i inomhusluften. Byggelits produktion står under kontinuerlig kontroll genom avtal med Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut, SP, angående formaldehydinnehåll och emission.

För att säkerställa att våra produkter alltid skall klara de lägsta värdena, har vi hela tiden fullständig produktionskontroll. Den genomsnittliga emissionen från Byggelits spånskivor är avsevärt lägre än det tillåtna gränsvärdet och är i närheten av vad vanligt obehandlat naturträ avger. Byggelits spånskivor är SVANMÄRKTA.
 
hur vet man att sitt husföretag använder just dessa?
 
Fråga dem.
Vår hustillverkare (villa varm) använder skivor som är Svanen-märkta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.