Hej!

Vi letar som bäst efter tomt, och inte är de billiga heller har vi upptäckt... därför skulle vi vilja bygga ett hus som är så billigt som möjligt, där man får så mycket som möjligt för pengarna...

Alternativen vi överväger är byggsats (ev. med stomresning) eller lösvirkeshus. Med en stor egen arbetsinsats. Och tillgång till snickare inom familjen. Har ni husbyggarrävar några tips till oss nybörjare? Vi har svårigheter att hitta hustillverkare som verkar lämpliga. Vi bor i sydvästra Sverige.

Några andra tips eller alternativ som vi kanske har missat? Tar tacksamt emot alla förslag.

Stort tack på förhand!
 
Eksjöhus Egnahemserie kan det vara något??

Bygger för fullt lyckan i sörmland.
//Jarppan http://www.hagalund.tk
Nya bilder uppe idag.
 
Tack för era svar! Det är en ovärderlig hjälp att få tips från andra som har erfarenhet. Imorgon blir det ett besök på husutställning; får se om säljarna där har några fantastiska erbjudanden åt oss ;D

Hej så länge :)
 
Kolla med VallsjöHus också, de håller bra kvalitet till hyggliga priser. De är också väldigt flexibla och mycket bra att ha att göra med.

 
Uh, vad dyrt allt är! Fick pris på ett stomrest Kvadraten på 869.000 kr.. hade hoppats på nån hundring lägre för att vi inte ska spräcka vår budget och hänga med i den uschliga budgivningen på tomteländet. Som vi så gärna vill ha!

Vallsjöhus pratade vi med igår och det var ungefär samma priser. Men jakten går vidare...

En trevlig liten friggebod kanske? ;)
 
Kolla med VallsjöHus också, de håller bra kvalitet till hyggliga priser. De är också väldigt flexibla och mycket bra att ha att göra med.
Frasse - Bygger Ni med Vallsjöhus och i så fall var och vad?
MVH MadMax
 
Hej,

Får man fråga vad som ingår i det priset ni fick på ett stomrest Kvadraten (Eksjöhus?)? Jag menar i material, arbete osv. Vad ingår i övrigt? grund, kök, badrum osv osv... Hur mkt kommer ni göra själva? Vad landar det "färdiga" huset på tror ni med 869 som utgång? Några utv tillval ni gjort för det priset?

Rätt ny i hussvängen och försöker pejla in ett vettigt hus till en vettig peng... vilket inte är det enklaste med alla varianter som finns :)

MVH
 
MadMax skrev:
Frasse - Bygger Ni med Vallsjöhus och i så fall var och vad?
MVH MadMax

Jo, vi har byggt/bygger med Vallsjö, ett specialritat hus i Nacka. Vi köpte ett skal från dem och gör resten själva.
 
Jason;

Vi fick inte någon formell offert, utan antecknade själva utifrån en befintlig offert (till någon annan, med deras tillval) som säljaren rabblade upp. Här är vad vi hann uppfatta:
Ekparkett
Spegelinnerdörrar
Allmogelister
Råspont
Isolerade innerväggar
HTH Björkkök
Vitvaror T3
Tvättpaket C
Centraldammsugare
Fullhöjdsgarderober
Färg, tapeter & spackel

Detta kom nu i en enda röra... och så stommonteringen som ingår i det priset; 869.000:-.

Grunden, inkl. schaktning och makadam skulle från dem kosta 166.875:-

Stomresningen är som vi har fattat det att ytterväggar och bärande innerväggar sätts på plats. Takpapp och läkt men inga takpannor läggs på. Resten tänkte vi fixa själva med hjälp av vår snickare. (stackarn ;) )

Vet inte riktigt ännu vad det färdiga huset skulle landa på, men det verkar kunna komma upp i nånstans runt 1,3 - 1,4 milj med allt från grund till pantbrev, VA/El-anslutningsavgifter, kakel & klinker, diverse hantverkare (el, vvs, vent etc.), bygglov samt en hel del andra omkostnader under byggtiden... Och som lök på laxen tillkommer priset för tomten också :'(

Inte lätt för två gröngölingar i branschen... just nu är vi lätt deprimerade för att tomterna är så dyra och att man ska drabbas av dessa eviga budgivningar. Det hade varit så skönt att bara knalla in till en mäklare och säga : "Den tar vi!" Men icke. Det ska dras i långbänk och pressas ut varenda krona ur varje affär. Usch. Har även försökt på kommunala tomter och annonsera efter privata tomter, men snacka om bristande tillgång i båda fallen.

Nåja, nog gnällt nu. Ska åka till stranden och fräsa till fläsket och glömma dessa tomt och husgrubblerier en stund ;)
 
så billigt som möjligt är det Älvsbyhus som gäller. Om du vill höja standraden en del och ha lite mer valfrihet så tycker jag du ska ta lösvirke/moduler från någon lokal firma. Köp stomrest och gör sedan en hel del själv (om Ni har MYCKET tid att lägga in).
 
Vi har beställt genom Björklidenhus i Enköping, slutade på ca 790 tkr, helt ok för 170 kvm.
 
Mortica:
Vad ingår i de 790 tkr Björklidenhus ni har beställt, om man får fråga?

/bebben
 
Älsbyhus är det överlägset billigaste alternativet. Vi har gått igenom alla större och medelstora företag och inget slår Ä-hus. Visst är det ett "standard-hus" men det är ju bara att ändra om själv sen om man vill. Även om man lägger till saker så blir Ä-hus ändå mycket billigare. Jag har bott i ett Älvsbyhus förut och nu ska vi bygga ett helt nytt Höner. Jag är hur nöjd som helst.
Lycka till =)

/Ev :surprised:
 
Oj jag missade att ni ville göra mycket själv=) Sorry
 
Björklidenhus låter ju verkligen billigt - levererar de även på Västkusten tro? Får ta och kolla det. Tack för tipsen! :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.