Vattenpumpen funkar nte. Hur låter det om det inte finns luft i ballongen? Om man skall pumpa in luft vilken typ av pump?
 
Är det ngn som känner till ngn vidare i Linköping och kisa som har kunskap om hydropress typ min.
 
S
S Stualex skrev:
Är det ngn som känner till ngn vidare i Linköping och kisa som har kunskap om hydropress typ min.
Vad händer eller inte händer , snurrar motorn ?
 
Svårt att svara för just denna pump. Finns dock ett flertal trådar här på BH om Hydropresser. Ett foto eller fullständig typbeteckning skulle säkert underlätta. De flesta hydropresser har samma typ av luftventil d.v.s. samma som bilhjul. Kan pumpas med vanlig cykelpump om rätt " bilanslutning" finns. Tryckmätare för bil bör man också ha till hands för att mäta förladdningstrycket ( mätes när vattentrycket =0). Om det kommer vatten, när man trycker på ventilen, så är troligen blåsan trasig och behöver bytas ut. Om det inte finns luft i hydropressen, så kommer pumpen att gå nästan kontinuerligt, när vatten tappas ( trycket sjunker mycket snabbt och pumpen startar när vatten tas).
 
Redigerat:
Tack. Motorn snurrar. Hur byter man blåsan?
 
S
Hur bär sig pumpen åt
startar och stoppar , så manometern hoppar upp och ner , då är det ingen eller dåligt med luft i kärlet , det sitter som en bilventil på kärlet , kanske under ett plastlock , sprätta den , tryck till lite på pinnen , det ska komma luft , .inte vatten , då är blåsan körd
Om pumpen bara går och går så har den inget vatten att bita i , då måste du fylla vatten i pumphuset , det brukar vara en plugg där det går att fylla på
Glöm inte att stänga pumpen och släpp ut trycket först
 
Eftersom alla liknande pumpar med hydropress har bara små skillnader i utförande och bygger på samma funktioner, så börja med att läsa en bruksanvisning till en sort, så får du en inblick i vad som kan vara fel.
Om du har svårt att hitta just Robotas anvisning, så ta någon från t.ex Clas Ohlson, Jula, Biltema eller liknande hemsidor ( sök på " pumpautomat" ).
Att söka " hydropress" här på Bygga Hus ger massor att läsa.
För att byta blåsan, ska man skruva bort hela flänsen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.