Hej,

Var inne och diskuterade med Myresjöhus idag, verkar ha många standardbetonade lösningar men man känner inte riktigt att de har det rätta detaljerna och tänket när det gäller fina och spännande lösningar som bland annat TrivselHus har.

Någon som byggt eller bygger Myresjöhus just nu som kan dela med sig av lite erfarenheter?
 
Hej TMC.

Vi håller på och bygger med M-hus i Kristianstad. Vårt val stod just mellan M-hus och Trivsel, men vi tyckte att Trivsel inte var så mycket bättre standardmässigt som priset visade. Vi har än så länge inte hat så stora problem, iaf som inte gått att lösa.
Det som jag upplever som lite jobbigt dock, är att när man väl skrivit det slutliga beställningen, så är det precis som om man vore pesten ibland. Kanske för att vi ser saker o ting annorlunda. Men tack vare en bra o snäll snickare löser det mesta sig.

Vad det gäller spännande lösningar, så går det mesta att ändra på, dock inom vissa ramar. Kan ju hålla med om att Trivsel har lite "roligare" utbud, men som sagt var, priset avgjorde en del. Vad som sen står i kataloger gäller ju nog bara standardhus. Det finns så mycket att lägga till eller dra ifrån. Det är i stort sett bara fantasin som avgör.....och i slutänden plånboken.. ;D ;D

//benny
 
Hej Benny044,

Tack för respons - vi har fått offert från TrivselHus och Myresjöhus tidigare när vi planerade att bygga 1½-plan och då skiljde det inte så speciellt mycket när man la till det som var tillval hos Myresjöhus men som var standard hos TrivselHus. Nu väntar vi på reviderade offerter och renritade förslag på 1-planshus från samma leverantörer istället så vi får se om det är samma prislogik nu.

Vad som var lite trist var att vi både i katalog och vid första telefonsamtal med Myresjöhus fick uppfattningen att det som dom kallade "totalt nyckelfärdigt - bara att flytta in" i själva verket var generalentreprenad när vi väl tog upp ämnet totalentreprenad på nytt vid vårt första personliga möte - TrivselHus å sin sida nämner ingenting i marknadsföringen utan talar klart och tydligt om att man INTE erbjuder totalentreprenad och förklarar sin vy av det hela och vad man anser vara en fördel med att inte ha totalentreprenad för kunden och vad som är nackdel för kunden om man inte får totalentreprenad av en husleverantör - känns rätt ärligt faktiskt.

Men, båda bygger nog vettiga och fina hus - inte bland de billigaste på något sätt, fast med bra renommé.

I slutänden betyder faktiskt den personliga uppfattningen man får som kund vad gäller säljaren och dess approach stor del tror jag.
 
Hej

Vi byggde ett med Myresjöhus för ett par år sedan utanför Gbg. Vi hade problem med el och rörfirman som inte gjorde något bra jobb. Rörmokaren rättade till felet som de gjort men däremot elen blev väl aldrig riktigt bra. Tyvärr fick vi kämpa lite med Myresjöhus innan de lyssnade på oss att vi hade problem. Sedan var det lite små pyssel som skulle rättas till och då fick vi svaret att det var väl inte så avancerat utan att vi kunde fixa det själva.

Det som var positivt var att de höll sina leveranstider vilket för vår del var väldigt viktigt när vi flyttade från norra Sverige till Gbg och hade tillträde på vårt gamla hus dagarna innan.

 
Hej TMC,

Vi bygger ett Myresjöhus i Linköping och är generellt sett mycket nöjda hittills. Vi utgick från ett av deras standardhus men ändrade både yttermått och planlösning, i samarbete med deras arkitekter, och fick på så sätt till ett huskoncept som vi blev väldigt nöjda med.

Vad gäller standard, så har M-sjö en grundnivå som vi tycker passar oss bra och som vi till många delar varit nöjda med. Det är inte heller något problem att göra egna tillval, men där är förstås haken att det är dåligt "betalt" för det man väljer bort jämfört med vad man måste betala för det man väljer istället. Detta misstänker jag dock är likadant hos alla hustillverkare - de har förstås sina avtal med vissa leverantörer. Till vissa delar kan det nog gå att förhandla om man är bra på det...

Skulle alltså tro att man tjänar på att välja en tillverkare som har utgångsstandard så nära den nivå man vill ligga på som möjligt, iallafall om man intresserar sig för nyckelfärdigt.

I övrigt tror jag precis som du att personalen på det lokala kontoret är viktig för hur slutresultatet blir.

Lycka till!
 
http://www.aftonbladet.se/vss/bostad/story/0,2789,712511,00.html

Om andra kataloghus & pris..dock ej Myresjö.

Vi bygger själva med Myresjöhus & väntar på huset som skall komma nästa vecka. ALlt har varit klockrent än så länge.

Vad gäller avdrag så har de utgått från deras avtalspriser...dvs de drar av för det de får köpa grejerna. Vi kunde köpa till eller byta dessa grejer & kunde nyttja deras avtal till detta...blev klart billigare än att handla själv i affären.
 
Mulan skrev:
Vad gäller avdrag så har de utgått från deras avtalspriser...dvs de drar av för det de får köpa grejerna. Vi kunde köpa till eller byta dessa grejer & kunde nyttja deras avtal till detta...blev klart billigare än att handla själv i affären.
Där kan jag säga att det måste vara väldigt varierande mellan olika åf!!!

När det gäller grundutförandet (baserat på att man får så risiga rabatter när man väljer bort något) är det nog svårt att komma billigare undan. I varje fall så mycket att det är värt besväret.

Den prisbild som vi fick för uppgraderingar (som var helt färdiga paket, där inga enskilda vitvaror t.ex kunde bytas mot annan modell) kunde vi däremot efter en snabb pricerunnersökning konstatera att det INTE var förmånligt att ta detta via vår Myresjö-åf!
Inget snack om att nyttja deras avtal osv... Take it or leave it liksom...

Så med taskig rabatt för att välja bort det som ingick i grundutförande + högt pris för uppgradering till rostfritt/alualternativ blev det i slutändan inte särskilt förmånligt!

Dessutom  kan tilläggas att lokala kökshandlare som vi hämtat offert från, ger ytterligare mellan 20 och 25% lägre priser jft med pricerunner.

Således: Nöjd med standardbestyckningen? Sitt nöjd!
Fundera på andra vitvaror/tillval än färdiga "paket"?: Hämta in offert från annat håll!

I varje fall vår erfarenhet beträffande vitvarorna vid bygge i Luleå.

Sedan finns det andra detaljer rörande beställningsprocessen som likaledes säkert är väldigt varierande beroende på var man bygger och därmed Myresjös lokala representation.

Kan väl säga så mycket som att det funnits en del farthinder och chikaner under planeringsfasen, men att vi nu med spänning ser fram emot stomresning om drygt två veckor. Andra (Matte&Annika som postat i denna tråd) kan dessutom vittna om att de entrepenörer som man köpt in för arbetet fungerat helt oklanderligt! Vilket jag själv kunnat följa under bygget av deras hus!

Känns tryggt!

/Jonas

 
Hej

Vi ska bygga med Myresjöhus. Jag tycker att Trivselhus har massor med fina hus, dock, om man inte ska bygga funkishus, så är deras planlösningar så grymt lika varandra,,,stort rum med kök och vardagsrum och sovrum på rad typ....

I slutändan måste man ju välja hus, och kanske inte tillverkare,,,så vi bygger Myresjöhus för det huset passade oss och våra behov hand i handske. Sen är det förstås andra faktorer som också spelar in, byggform, byggtekniska faktorer och kanske trevliga säljare....

Har ni valt än?

Med vänlig häls. Nora
 
Vi har byggt ett Myresjöhus men skulle inte göra det igen... Visst låter totalentreprenad bra fast... det är lite som att köpa grisen i säcken. Vi är inte nöjda med varken byggledare eller hantverkare.
 
Bemman

Kan du utveckla det lite grann?
Vad är det du inte är nöjd med och var byggde du?

Catrin
 
Vad var syftet med länken?

Myresjöhus är en stor hustillverkare. De har givetvis lyckats bygga hus åt många, annars hade de inte varit så stora.

Men de har också en hel del katastrofbyggen bakom sig. De var utmärkande i skandalen om enstegstätade fasader, där de till slut förlorade målet i högsta domstolen. I hovrätten vann de först målet med argumentationen som gick ut på att de möglande husen inte var fel, eftersom egenskapen att de möglar gäller alla hus de producerade under den perioden, så mögelskador är en normal egenskap på ett Myresjöhus.

Jag kan inte förstå varför man skulle göra sitt livs största affär med ett företag som tycker att mögel är en normal egenskap på de hus de bygger... Eller som driver tusentals av deras kunder att kräva sin rätt i domstol, alla kan göra fel, men då får man stå för det.

Det finns också här på byggahus en nu rätt gammal tråd om Myresjöhus, där de anlitat en olämplig elentreprenör, felen var så grova att elsäkerhetsverket hotade att tvångsevakuera de boende, ingen fick vistas i huset. Där förnekade Myresjöhus först att det var fel överhuvudtaget, och tog väldigt lång tid på sig att åtgärda. Något år senare var samma installationsföretag i farten igen och gjorde nya grova fel i Myresjöbyggen, de upprepar med en dåres envishet sina misstag och anlitar underentreprenörer som redan bevisat att de inte kan bygga fackmannamässigt, eller i enlighet med lagstadgade krav.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.