Hej eftersom vi skaffat häst till äldsta dottern så behöver jag även en hästttansport. Lånar en för tIllfället som det varit lite strul med dock. Bla nu i helgen när frugan körde så var ett däck låst som behövde åtgärdas. Jag skulle uppskatta lite tips från er som har släpkärra lr transport hur man underhåller dessa utan strul. Vad behöver man tänka på? Antar att bromsar och elektronik är det mest utsatta. Vad gör ni för att minimera problem med ers kärror? Med vänlig hälsning, Ulf
 
P
ett problem med hästtransporter är att man sällan bromsar speciellt hårt för då flyger hästen i väggen. Detta får effekten att bromsarna inte motioneras speciellt mycket och därmed fastnar/rostar fast. Samma effekt som "gubbkörd" bil... Så ut och åk (utan häst) ibland och bromsa lite hårdare.

Sen låt aldrig transporten stå med parkeringsbromsen på en längre tid. Men dra i den innan du ska ut och åka.. Igen.. motionera bromsarna.
Glöm inte att trycka fett i dragstången då och då. Finns små nipplar till detta.

El - Håll både bil och släpets kontakt rena och spreja kontaktsprej lite då och då. Sen detta lämna in det till en verkstad om du inte själv kan justera bromsarna. Hästsläp är ju ofta idag paraxel (4 hjul) och det kan vara knepigt att få alla fyra hjul att bromsa jämt. Så lämna in på verkstad om du inte klarar själv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.