Hej
Kommunen har vid en inspektion nu sagt att vår markbädd har gjort sitt. Vi har därför bestämt att ersätta bädden med biomoduler istället. Vi är tre hushåll som delar avloppet och ska därför ha 24 moduler från Wavin (BDT+KL). Nu visar det sig att hälften av dagvattnet från taken samt backspolningsvattnet från filteranläggningen vi har också rinner ut till vårt avlopp och till trekammarbrunnarna. Filtren vi har är dels ett manganfilter (Göinge) och ett saltfilter.

Frågan är om vi behöver dimensionera om anläggningen för att ta hand om även detta vatten? En gräv-entreprenör vi varit i kontakt med påstår det. Hur många moduler extra behöver vi i så fall ha för att hantera även detta vatten? Vi kanske rent av måste göra om så att dagvattnet och filetervattnet inte rinner in till vårt avloppssystem? Någon som vet något om detta?
 
L
Vad ni än gör separera de olika delarna vatten , avlopp , dagvatten , avlopp till infiltration
övrigt ut i dike , stenbrunn eller annorstädes plats , det är många kubik vatten som kommer och det ska inte till infiltrationen
 
Claes Sörmland
Jag kan bara instämma, avloppsvattensinfiltration ska inte belastas med rent vatten från tak, dräneringar och backspolningar. Det försämrar reningen.
 
L
Claes Sörmland Claes Sörmland skrev:
Jag kan bara instämma, avloppsvattensinfiltration ska inte belastas med rent vatten från tak, dräneringar och backspolningar. Det försämrar reningen.
Japp , vet inte om det ens om det är tillåtet att ha annat än avlopp till infiltrationen
 
Verkar bli till att gräva om avloppsrören till våren för oss...
Tack för svaren!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.