A
Hej,

Vi la om taket i somras, takläggaren sa att vi inte behövde byta plåten till fönsterkuporna (helklädda i plåt) utan det skulle räcka att vika pappen.

Efter att jag upptäckt läckage på vinden och pratat med plåtslagare som menar på att man måste byta plåten för att säkerställa att det blir tätt, så känner jag mig totalt grundlurad!

I kontraktet/offerten står ingenting om att plåt jobb ingår, mer än att befintlig plåt målas.

Finns det något jag kan göra i min sits?!
 
Hemmakatten
Tror inte det. Eftersom det inte står något om ny plåt i offerten, får betala plåtslagare själv. Hade ny plåt ingått i offerten hade priset blivit högre så skillnaden om plåten ingick eller om du betalar separat är nog inte stor.
 
A
Suck.. även om det enligt experter är omöjligt att få tätt utan att byta plåt? Känns som byggfusk utan tvekan enligt mig! Byter man tak ska det vara tätt, är väl en självklarhet?
 
Hemmakatten
Jo, men hade hantverkaren ansett att det behövts ny plåt så hade priset blivit högre, säkert i paritet med vad plåtslagare tar.
 
Kan man inte anse att rådgivning ingick i offerten?
 
A
Hur menar du?
 
Du bad att få taket omlagt. Om det var en professionell firma så borde man kunna vänta sig ett professionellt arbete. Om de säger att ett moment inte behövs så måste man ju som lekman lita på det.
 
A
Jo så tycker jag med, men uppenbarligen kunde man inte det :(
 
Du har givetvis rätt att reklamera, det skall vara tätt.

Men din takläggare kommer i första hand att hävda att det går att få tätt med lite ytterligare handpåläggning. Skulle det vara så att plåten måste göras om, så kan takläggaren ha rätt till extra betalt, i förhållande till vad det hade kostat om det ingått från början. Vilket kan vara svårt att avgöra så här i efterhand.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.