Hej!
På landet har vi en garderob under trappan. Vatten och avlopp går precis bredvid i köket. Vad kan man tro att dett kostar att klämma in wc och litet handfat samt våtrumsmatta på golvet. Huset ligger i Ulricehamn.

Mv Hans
 
  • Garderob under trapp med olika föremål, potentiell plats för wc och handfat.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
L
H Hansax skrev:
Hej!
På landet har vi en garderob under trappan. Vatten och avlopp går precis bredvid i köket. Vad kan man tro att dett kostar att klämma in wc och litet handfat samt våtrumsmatta på golvet. Huset ligger i Ulricehamn.

Mv Hans
Hej, det låter ju som en plan. Det behöver nog inte bli så hemskt kostsamt, men det beror lite på hur mycket du själv vill göra och hur långt du är beredd att ta besparningarna. Vill du komma riktigt billigt undan kan du säkert hitta en begagnad toalettstol och ett handfat på t ex Blocket, och våtrumsmatta är ju inte heller absolut nödvändigt eftersom det troligen bara gäller handtvätt därinne, det ser ut som att du har brädgolv och då kan du ju täta fogarna ordentligt och sedan måla på golvet tjockt med t ex båtlack eller annan valfri slitstark täckfärg. Också väggarna klarar sig med målarfärg eller till och med tapet, så länge du sätter upp ett stänkskydd över handfatet. Stänkskyddet kan vara en tjockare glasskiva så att man ser tapeten igenom, en skiva rostfri plåt eller t ex några kakelplattor. Ett jobb du troligen kan fixa själv. Belysning behöver du ju, så du blir ju tvungen ta in elektriker, kanske vill du också ha jordat vägguttag för rakapparat mm. Ventilation - gissar att du inte har någon yttervägg därinne och ingen färdig ventilationskanal? Sitter annars kökets ventilationskanal nära badrumsväggen, så att en anslutning till den skulle kunna vara möjlig? I så fall finns det en del andra faktorer som avgör om det är lämpligt eller inte. Tillkommer ju i vilket fall själva fläkten, installation och kanalbygge. Och sen är det ju själva vvs-arbetet så klart, men det lät ju som att det skulle kunna vara lindrigt, ännu mer så om det är hyfsat ny rördragning du har i köket.
 
Håller med om det mesta som Lärospånet skrev, men kolla vilken dimension du har på avloppet i köket. Toalett skall ha 110mm rör och i kök räcker det oftast med 70mm så du kanske måste dra om avloppet för att uppnå 110mm rör till toan.
Hur mycket jobb det är med ovan beror till stor del var avloppsrören går och hur grundläggningen ser ut.
 
L
Det finns även så kallad malpump som maler toalettens innehåll så att det fungerar med smalare avloppsrör - men tror att de är rätt kostsamma och kanske inte heller helt tillförlitliga?
 
  • Gilla
Hansax
  • Laddar…
Håller på med det, 1080x1800 golvyta, bara toa, Saniaccess2 pump,mellan 10-20k, bara pump, toalett, golvärme är dom stora kostnaderna, bara köpt nya grejer, har inga kostnader för el och vvs.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.