våra fastigheter ligger som friliggande villor, men med en husvägg mot grannens tomt. Nu har vår granne uppfört ett stycke stenhög/röse av större äggformade stenar. Dessa stenar ligger mot vår bottenplatta och mot vår träfasad.

Vi är oerhört irriterade på detta, framförallt då vår fasad kan ta skada av fukt och att detta gjort utan att informera oss.

Irritationen består också i, ett avklarat ärende med grannarna, där de under två somrar anlitade arbetskraft som arbetade helger och vardagskvällar (8:30-19:45 var den längsta helgdagen) med att anlägga sten i trädgården och som toppen på moset placerade en stor utegrill ca 0,5m mot vår fasad (där de nu lagt stenhögen istället).

Grillen flyttades längre bort från vår fasad efter vårt önskemål och den inhyrda arbetskraften slutade 19:45 då vi gick över och sade till, men efter detta har bristen på ömsesidig respekt försvunnit från vår sida. Vi har därefter känt att vi måste "hålla koll" på vad grannarna gör mot vår fasad.

Kan hända överdriver vi, men om jag åtegår til stenhögen/röset så vill vi inte att man belastar vår fasad och funderar på om de verkligen får göra så. I längden är det ju potentiella fuktskador som oroar, men också att i denna hög/röse kan diverse gnagare välja att bosätta sig och det vill vi inte heller ha.

Önskar feedback om detta.
 
Var går tomtgränsen? En bild vore inte fel.
 
Något slags kedjehus med minimala tomter, och ert hus ligger kant i kant med tomtgränsen?
 
Immobil Immobil skrev:
Var går tomtgränsen? En bild vore inte fel.
Det är kanske inte helt enkelt att se, men så här ser det ut drån gångvägen. Den gula fasaden är vår vägg och fasden i sig utgör tomtgräns. I området får/ska man inte ha något mot grannens vägg. Ex våra vinbärsbuakar och flder skaninte ligga om näst grannes vägg.
 
  • Vinbärsbuskar med våta grenar framför en gul vägg som utgör tomtgränsen sedd från gångvägen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Swetrot Swetrot skrev:
Något slags kedjehus med minimala tomter, och ert hus ligger kant i kant med tomtgränsen?
Nja, det är friliggande hus, men vi kan bara gå tre väggar på huset. Den fjärde vätter mot grannen. Det är mot den väggen de lagt stenhögen. Vi måste således också flytta på stenen om vi ska byta fasad eller måla/tvätta den.

På den väggen finns inte heller några fönster eller liknande då det skulle innebära att vi har insyn i grannens trädgård.
 
Jag instämmer, grannens stenhög skall bort!
De skall absolut inte lägga något mot er träfasad, det är väl helt elementärt?

(Har själv bott i ett 8 m brett hus på 10 m bred tomt. Det var 7 hus som låg så, sida vid sida, med ena hussidan i tomtgränsen. Av de återstående 2 m upptogs hälften av en trappa, det var souterränghus.
Och det blev inte lättare att ta sig från fram- till baksidan när grannarna tilläggsisolerade väggen...)
 
  • Gilla
Lottadj
  • Laddar…
Det är "bara" att med vänligt och bekymrat tonfall varje dag säga att de måste ta bort stenröset, eftersom det förstör er fasad.

Har själv sådant hus, men mexitegel, inte lika känsligt. Grannen ville bygga carport i sitt utrymme, och hade inte en tanke på att hon skulle bygga för vårt badrumsfönster. Hon blev tvärsur när jag förbjöd henne att sätta tak över hela utrymmet.
 
  • Gilla
Lottadj
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.