Tja!
Anticimex besiktigade huset och anmärkte på att det inte var något plastskydd under diskmaskin, kyl och frys. Jag påpekade att den svetsade golvmattan var uppdragen 20 centimeter bakom hela köksinredningen och att väggarna var primade och målade ända upp till taket. Hon som besiktigade höll med men Folksam har ändå detta krav. Konstigt att dom inte har något krav på tätskikt bakom kyl och frys som har vattenanslutningar på väggen ovanför skåpen. Känns ju ungefär som att man ska ha badbyxor när man duschar! Skulle det bli än skada får jag väl lägga dit en plastbricka.
 
Plastbaljan är väl i mångt och mycket för att eventuellt läckande vatten ska rinna fram vid maskinen, inte rinna vartåt golvet naturligt lutar. Att det är svårt för vattnet att snabbt ställa till med någon större skada är inte nödvändigtvis det man i första hand vill hindra.

Med det sagt, tycker du att baljorna är anskrämligt fula så har du säkert rätt i det enskilda fallet att du kan göra som du skriver utan att riskera något.
 
BirgitS
Det kan ju vara bra att ringa Folksam direkt och inte lita på vad Anticimex tror.
 
A
Ja precis kolla med ditt försäkringsbolag
Anti’s besiktningar har mycket i övrigt att önska.
 
  • Gilla
Immobil
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.