Vi tänkte montera ett fäste för träningsband med egen kroppsvikt. Men för att göra detta behöver vi då en fästpunkt som inte ger vika för vikten som uppstår. Ett liknande fäste är specat till drygt 300kg (hittar ingen maxvikt på just denna billigare variant). Jag undrar därför om någon kan hjälpa mig att svara på om jag kan skruva i samma reglar som innertaket är skruvat i.

Innertaket består av någon form av plattor, något i stil med masonit tror jag. Huset är i ett plan vid detta rummet, med ett snett yttertak ovanför. Jag har måttat lite på tassarna som sticker ut och kommit fram till att de verkar överensstämma väldigt bra med skruvskallarna där skivorna är fästa. Kan man utgå från att innertaket är skruvat i takbjälklaget då, och kan jag belasta det med den tyngden? När jag måttar från botten på tassarna mot yttervägg och försöker matcha mot innertaket verkar det saknas ca 20cm på höjden mellan innertak och botten på tassarna, men detta är svårt att mäta med någon hög noggrannhet tycker jag.

Bilder på yttervägg samt innertak bifogat.

Fäste:
http://www.traningsspecialisten.se/...ngar/workhouse-x-mount-takfasteankare-vit.php
Dyrare fäste med mer specar:
https://store.trxtraining.com/products/trx-grey-xmount

Tacksam för hjälp som innebär att man inte river ner taket här hemma :)
 
  • Utomhus hörna av ett hus med tegelvägg, vita fönster och innertak med taksprång, samt en stege på trädäcket.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Innertak med synliga skruvskallar möjligtvis fästa i takbjälklaget, i ett rum med snett yttertak.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är möjligt att skivorna inte sitter direkt i takbjälkarna utan med glespanel mellan (20-30 mm tjock). Mät ut så att du hamnar mitt för en bjälke och välj en skruv som ör lång nog för att gå genom skiva, eventuell gles och säg 100 mm in i bjälken. Borde gå att mäta in ganska noggrannt från utsida tegel.
 
L
Du kan leta skruv med en magnet så märker du i vilken linje dom sitter , att bara sätta i glesen är kanske lite vanskligt , takstolen är bäst
 
Tack för snabba svaren!

Jag ser tydligt skruvskallarna som skivorna är fästa i (även om de är övermålade), och alla jag ser sitter i linje med vad jag mäter upp tassarna till på utsidan. Som jag förstår det så borde jag då ha kraftiga takbjälkar där ovanför, eventuellt ovanför glespanel på 20-30 mm alltså. Förstår dock inte syftet med det om det är så att skivorna bara är skruvade där det finns takbjälkar.
Det skickas med skruv på 3 tum i den dyrare varianten, låter lite snålt då kanske...?

Tänkte provborra med litet borr innan jag förborrar, har jag fortfarande trä 50-60mm upp så borde det vara lugnt om jag tänker rätt?

Kan tillägga att vi bor i en bostadsrätt modell parhus byggt i slutet på 80-talet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.