Hej,

Belysningen i köket dog delvis. Strömbrytaren på bilden är kopplat till ett stickuttag i ett av skåpen som leddrivaren i sin tur är inpluggad i. Jag drog en förlängningssladd från ett annat uttag och hey presto så fungerade belysningen. Ljuskällor och drivare funkar alltså utmärkt.

Alltså måste felet vara mellan strömbrytare och uttag. Vilket i sig kan var mindre kul.

Men jag tänkte att börja med att montera ned strömbrytaren för att se att inget hoppat lös där i alla fall. Av med knapparna och där var det stopp.

Hittar inga skruvar, snäppfästen eller annat sätt att demontera strömbrytaren.

Så är det någon som känner igen brytaren och kan de magiska orden för att lösgöra den från väggen så är jag djupt tacksam.
 
  • Väggmonterad strömbrytare utan knappar, öppnad för att visa insidan.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Vit strömbrytare på vägg utan synliga skruvar eller fästen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tycker det ser ut som Schneider Exxact. Jag har tidigare hittat en video på youtube som visar hur man tar bort ramen. Men hittar inte den nu. Men man kör in en smal flatmejsel vid sidan av de små vipporna och lirkar. Sen sitter ramen lös.
 
Tack!!

De andra brytarna är Schneider i stort sett genomgående så det låter rimligt. Men det har stått på alla andra. Men då har jag något att googla mig fram på i alla fall! Uppdaterar inom kort!
 
Det är Schneider Exxact Primo. Tryck in en mejsel där jag har rödmarkerat. (Locket i mitten på ramen hade du inte behövt ta bort.)
 
  • Öppet Schneider Exxact Primo eluttag med rödmarkeringar där en mejsel ska tryckas in.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Ljus
  • Laddar…
Tusen tack för att ni hjälpte till!

Hittade videon på YouTube också, sen var det en barnlek. Det var visst en Nexxa dosa som gömde sig i dosan som hade slut på batteri. Bytt och klart, ordningen återställd och ljus över köksbänken!

Nä, insåg att jag skulle låtit biten i mitten sitta kvar när plastflärparna rök. Men jag tänkte att de hade gömt skruven någonstans. Nu har jag lärt mig att fråga först innan desperationen tar över!

Återigen stort tack!
 
  • Gilla
Müssli
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.