Håller på att få en gäststuga byggd i lösvirke. Första gången vi bygger något eller ens anlitar hantverkare då vi är nyinflyttade i hus (lägenhet i stan innan).

Vad gör man av det växande berget av som byggubbarna genererar? Har kört 5 lass till tippen men berget bara växer och har ju inte så mycket fritid pga småbarn.

Ska man hyra container? Har nog egentligen knappt plats att ställa den. Ska man ha den stående så byggubbarna kan slänga direkt där i eller hyr man bara över en helg och gör en "storrensning"? Hyr man en firma specialiserad på att hämta skräp på tomten? Fortsätter man köra det själv till tippen...

Vad brukar en drillad husägare göra?
 
Kör skiten till tippen själv, hyr container eller beställer av byggfirman att sköta alltihop.
Alternativen i stigande kostnadsordning.:sweat:
 
L
Stoppa virket i en kamin om man har en
Eldar upp allt som går att elda , är det tätt mellan husen hugger man av ena gaveln på ett oljefat och eldar i tunna , inte förbjudet
 
P
Brukar köra allt själv till tippen men nu kände jag att jag bara inte orkar bygga och köra sopor dessutom så jag har nu använt tjänsten Tipptap 2 ggr. Totalt 800 kr för att få 3 lass körda till tippen.
 
När vi byggde för snart åtta år sedan avstod vi från containerkostnaden.
Dvs vi byggde inte själva, det gjorde fyra snickare.

Allt träspill, det var ju mest råspont och regelvirke, sparade vi och sågade sedan upp till brasved.
Allt annat, främst gips och isoleringsspill, körde vi och lämnade gratis på kommunens återvinningsstation.
Det blev ju ett kärrlass i veckan under en rätt kort period, och var värt de 10.000 kr i containerhyra vi sparade.
En granne tog faktiskt hand om mycket av isoleringsspillet och la det på sin garagevind :)
 
Om du ordnar ordentliga kärl uppmärkta som återvinningsstationen är så blir det inte så tidskrävande att köra till tippen.

Be snickarna sortera åtminstone grovt.

Vad är det värt att slippa göra det själv, 5, 10, 15 tkr?
 
Om du eldar med ved så dela upp det i 3 högar. Ved,brännbart och icke brännbart. Det brännbara eldas upp i lämplig tunna ha bra drag i tunnan så ryker det inte så mycket. Icke brännbart sätter man så mycket som möjligt av det som är svårt att sortera i sopkärlet. Resten sorterar man och kör till soptippen.
 
Om man eldar med ved så är nog pannan bättre än tunnan när det gäller virke. Eldar man inte med ved kanske man känner någon som gör det som kan hämta. Släng ut ett erbjudande om gratis ved mot avhämtning på Facebook om du har det. Det funkar nog. En del sortering blir det ju ändå.
 
  • Gilla
Joak
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.