Enligt http://www.badrummet.se/tips-inredningstips.aspx så är den ultimata höjden 87 cm räknat ifrån golvet till tvättställets överkant.

Jag ville använda claro paketet (https://www.vvsochbad.se/Badrum-Tva...MIysC-8u7g1wIVD18ZCh0O6wg0EAAYASAAEgIC0fD_BwE) med tvättmaskin under för att spara plats i mitt lilla badrum som håller på att byggas (150*180cm). Ska få plats med dushhörna, toalett, tvättställ samt tvättmasin. Tänkte ha en sån här kombinerat tvätt/tork https://www.tretti.se/vitvaror/tvattmaskin/tvatt-och-torkmaskin/product/lg-w3j7hm2w/.

Ett "problem" är att med Claro paketet så kommer överkanten av tvättstället 95 cm över golvet. Hantverkaren dissar det här förslaget och tyckte vi skulle klämma in ett separat tvättställ för att få en "normal" höjd.

Själv tycker jag det ser för trångt ut på pappret enligt hantverkarens förslag och tänkte därför gå på min linje. Enda problemet är som sagt höjden på tvättstället.

Tror ni att det kommer bli klumpigt med överkanten på 95 cm över golvet?

Min tanke på badrummet följer nästan exakt det här http://www.viivilla.se/bad/bygga-och-renovera-badrum/mycket-bad-pa-liten-yta-/

Känns inte som man kan knö in tvättmaskinen någonstanns om den inte kommer under tvättstället
 
Om ni som bor i huset är OK med höjden ser jag inget problem. 87 cm är ju en kompromiss som ska funka för personer med alla längder typ 120-220 cm. Köp pall till barnen om det är aktuellt.
 
Får du plats med något skåp att ha tvättmedel och sådant i?
Är det en lägenhet?
Dålig tvättstuga?
Personligen skulle jag hoppa över tvättmaskinen helt och hållet i det här fallet.
 
Nja det är i en gäststuga (attefallshus) som det är tänkt att en framtida hyresgäst ska nyttja så tvättmöjlighet måste finnas. Annars måste hyresgästen knata upp till vår tvättstuga och det undviker jag helst.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.