Hej
Har elelement sedan 60 talet som ska bytas ut eftersom termostaterna gett upp. Den ständiga frågan är om man ska ha el-el eller el-olja. Har läst att el-olja ger mjukare värme men att dom kanske inte utvecklats som el-el har gjort.

Dessutom så har vi i ett av rummen mörkläggningsgardin och funderar om det finns någon risk med att dra för den framför elementet eller om Får ej övertäckas mer handlar om att lägga saker på om det är av typen el-el?
 
"Får ej övertäckas" innebär även att man inte får täcka elradiatorn med en rullgardin. Luften ska bl.a. kunna strömma upp och ut genom den och det brukar finnas öppningar upptill framåt.
 
K
Tycker att rädslan för att täcka över elementen är lite överdriven. Men jag upplever att oljefyllda element strålar mer och ger jämnare värme jämfört med konvektorelement som bara värmer luften och slår av och på hela tiden..

Trillar det ner pinnar eller löv i ett el-el-element blir det fin rökutveckling.. Den risken slipper du helt med el-olja. Är det en långsiktig lösning är det inte värt att snåla..
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.