Vi är just nu i den fasen där vi väger för och nackdelar med att bygga nytt istället för att köpa begagnat. Vi vill ha ett fint hus men inte så dyrt...
Vi har vissa "önskemål" t.ex kakel och klinkers i våtutrymmen, stort kök, 4-5 rok...

Är det någon som har förslag på bra hus?? Behöver verkligen hjälp med att övertala min sambo att bygga nytt är den bäst lösningen!
 
Vi har nästintill bestämt oss för ett Vansbro från Brahus, ett enplanshus med tre sovrum, möjlighet till ett fjärde om man gör om matsalen samt så kommer ett femte finnas sammanbyggt med garaget.
Vi har kikat på hus från LB, Fiskarheden, Skidsta, Eksjö osv men har fastnat för detta då vi kan ändra mycket själva och det har blivit billigast.
 
Hej!

Vi har varit i din situation också men kom genom kalkylerande och diskussioner fram till att det i vårt fall är nybygge som är aktuellt. Några fördelar med nytt är att kunna välja hus med personlig planlösning, ingen renovering, låg driftkostnad och reducerad fastighetsskatt i 10 år. De begagnade hus vi tittade på är gamla 60-talsvillor med stort renoveringsbehov som vi anser lätt kan dra iväg i kostnader.

I följande länk får du en uppskattning av vad ditt nybyggda hus får kosta beräknat på det ni tänk köpa begagnat för. http://www.hjaltevadshus.se/hus/kalkyl/

Lycka till!
//Impossible

P.S Kolla smalandsvillan.se och alvsbyhus.se för de visar priser på sina hus D.S
 
Lite förenklat så kan man säga att ett nybygge kostar mera pengar initialt gentemot ett beggat hus. Sedan är dock driften i de flesta fall betydligt lägre än för ett gammalt hus och det är pengar som ska ut varje månad och aldrig kommer igen..

Vidare så har man fördelen med ett nytt hus att välja precis vad man vill ha. En nackdel med ett nybygge är dock att det dyker upp oförutsedda kostnader i så gott som varje bygge, samt att det kostar att anlägga en tomt.

Summa summarum, lite mera pengar i början för ett nytt hus, men billigare i längden avseende totalkostnad. Sen så måste man ju även värdera livskvaliten att få bestämma ett boende precis som man vill ha det. Det är värt mycket i mina ögon. Men det är mycket jobb med att bygga nytt, så jag hyser likväl förståelse för dem som väljer att köpa ett befintligt hus.
 
Tinkertjej, kollade deras hemsida, ni har valt ett fint hus!
Får man fråga vad det kostar NF?
Vad har ni gjort för tillval och vad kostar det ungefär?
 
Hej vi ska bygga en västkustvilla på 144 kvm i enplan där ingår det kakel och klinker och väldigt hög standard på husen. Det är 2 badrum stort kök och v-rum och 4 sovrum Lycka till
 
verra_83 skrev:
Tinkertjej, kollade deras hemsida, ni har valt ett fint hus!
Får man fråga vad det kostar NF?
Vad har ni gjort för tillval och vad kostar det ungefär?
Tack! Men själva bilden på huset är inte så fin, men om man kollar på färdiga hus (riktiga foton) så är det mycket finare!

Vi har gjort köket och groventrén lite större. Lagt till dörr till garaget och ett till fönster ovanför entrén samt ovanför garaget (halvmånefönster) och så ett till fönster i köket oxå och även i matsalen. Vi ska ha dubbeldörr i entrén, göra garaget större mm.

Vi har kommit på lite fler ändringar så vi har ingen aktuell prisbild just nu, men jag tror vi ska klara oss under 1,9 miljoner. Vi har inte valt några tillval än, köket blir troligtvis ett standardval (för det var helt ok) och alla vitvaror ska vi köpa själv, troligtvis även klinkers och kakel (bra kontakter).
 
Har ni en tomt redan?

Det är viktigt att den har rätt läge,
avseende klimat och bärighet.

När ni vill sålla hus-agnarna från vetet:

*Se till att alla installationer finns med från början;
gästtoaletter, centraldamsugare, värmepump, belysning,
ventilation, all tvätt-, bad-, och tork. el-tele-data-tv uttag osv

*Välj platta på mark, dvs ej torpargrund.
El-Golvärme, 2-3 dm frigolit under, täckduk, dränering osv

*Välj husstommen av lättklinker, som andas.
Ifall ej massivt, så med en inbakad isolering som kan andas.

Detta erbjuder endast ett fåtal husbyggare.

//70% av alla krypgrunder har fuktproblem :'(


 
Hej Herr Bygg,

Har du något förslag på leverantör som lever upp till de kriterier som du gav?
Vad har du själv byggt?

mvh
Karlsson - med familj som ska bygga men letar hus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.