J
Ska renovera hallen där vi har vattenelement och lägga in el golvvärme, får man ta bort elementet och bara skarva ihop rören?
Kommer såklart anlita en rörmokare och antar att skarven måste vara ovan golv.

Tacksam för hjälp / Jimmie
 
B
Det beror på om det är 1-rörs system eller 2-rörs..

är det 2-rörs skall de bara pluggas, inte kopplas ihop.
 
  • Gilla
johel572
  • Laddar…
J
Okej hur man gör får ju rörmokaren lösa men man får alltså göra så? Kan inte alls reglerna runt sånt här, renoverade badrummet förra året och då fick man ju lära sig en del men det var ju badrum.
 
B
Enda är väl vart "stammen" går, och ska du ha pluggarna dålt måste systemet provtryckas, (vilket i dessa fall är rätt lätt), sitter pluggarna synligt är det inte några som helst problem.

men måste du ta bort elementet? det är ju bättre du har kvar det för att ge värme, och elgolvvärmen bara för att hålla golvet från att vara kallt.. så spar du massa energi, sålänge du inte har elpanna.
 
J
Stort tack för svar.

Nej jag måste inte ta bort det men hallen är så extremt liten 3,6 kvadrat och när hela familjen på 4 pers kommer hem samtidigt så behövs alla millimetrar.
 
Just hallen kan ju behöva en viss effekt och behov av en egen radiator. Det är inga problem att ta bort en radiator men här känns det ju ganska dumt? Det blir ju garanterat dyrare med elslingor i en hall. Det går inte att lägga vattenburen golvvärme?
 
J
Ja det kanske skulle vara ett alternativ med vattenburen golvvärme, dock finns kökets radiator precis bredvid hallen så vet inte hur stort behovet är egentligen.
 
Staffans2000
Elementet kommer du nog att sakna, den dag det är dags att torka blöta vantar och mössor!
 
  • Gilla
Immobil
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.