Status
Inte öppen för fler kommentarer.
Anna_H Anna_H skrev:
Du förlorar kontinuiteten med patienterna, du får hoppa runt där det finns störst behov för stunden. Värmland är tvingat att använda rätt mycket hyrläkare, kostnaderna skenar. I min kommun har de sedan flera år stängt den ena vårdcentralen pga läkarbrist och då är det ändå mindre än en mil från huvudorten Karlstad.

Själv vill jag helst se ett totalförbud mot hyrläkare i hela landet, det är ett gigantiskt slöseri med skattepengar, då en hyrläkare kostar lika mycket som två fastanställda.
Hyrläkare kostar inte så mycket mer för landstingen. Man glömmer gärna bort att en fast tjänst kostar ganska mycket i form av semester, utbildning mm. Hyrläkare är ren sjukvårdsproduktion. Att inga läkare vill arbeta och bo i Värmland beror ju på att lön och arbetsförhållanden är bättre på andra platser. I Sverige råder egentligen inte läkarbrist om man jämför med resten av Europa, det finns däremot både överskott och underskott lokalt i landet.

Att förbjuda hyrläkare skulle knappast hjälpa någon i Värmland, däremot skulle det bli ännu svårare att få läkare att jobba där. Hyrläkare har ju iallafall ett ekonomiskt incitament att åka dit. Värmland får väl betala bättre och locka med andra saker om de vill ha läkare.
 
MultiMan
Holmspel, visst kan det vara det även om det känns som ett lite smalt område att spamma för. Hoppas du anmält inlägget med tanke på misstankarna, så får Byggahus kolla upp!
 
  • Gilla
Holmspel
  • Laddar…
B
M mnils skrev:
Oavsett vad du jobbar med i Sverige så går det inte att försöka samla ihop en rejäl hög med pengar på kort tid genom att jobba extra. Progressiviteten i skattesystemet gör det helt olönsamt då du får behålla så lite av det extra du jobbar ihop.
Eget AB hjälper lite då du kan ta en del av vinsten som utdelning men det är inga jättepengar om det är ett bolag med bara en anställd. Att tillfälligt jobba i ett annat land med bättre skattesystem och högre löner är nog enda sättet.
Det där stämmer väll ändå inte riktigt. Att jobba extra, tjäna mer osv osv är alltid lönsamt. Lönsamheten över vissa inkomster minskar dock i olika steg. Men du får alltid mer i plånboken än om du inte skulle jobbat extra osv.

Dessutom kan du få tillbaka det du anser dig "ha förlorat" genom att investera pengarna långsiktigt. Kanske inte är aktuellt i detta fallet men ett långsiktigt sparande i aktier/fonder/råvaror eller vad det nu kan vara ger en god avkastning långsiktigt.
 
Sök på Google efter "link:https://länken till sajten i första inlägget" så ser ni direkt att detta är spam. Samma typ av inlägg på olika svenska forum: Familjeliv, Garaget, Ehandel osv...
 
K
Den stora frågan här är inte hur man får ihop pengar, utan vart samhället är på väg om en läkare inte är kreditvärdig för ett bostadslån som övriga befolkningen.
 
  • Gilla
Adam F och 1 till
  • Laddar…
Behöver väl inte vara spam för att samma fråga kommer i flera forum? Kanske TS som vill ha input från flera olika håll???
 
F Frippegubben skrev:
Behöver väl inte vara spam för att samma fråga kommer i flera forum? Kanske TS som vill ha input från flera olika håll???
Tittade du på inläggen?

Exakt samma uppbyggnad med länken till corren och ...kliniken men med frågor ställda så att det blir relevant för det utvalda forumet. Spam är kanske fel ord, länkfiske för bättre ranking på Google är nog bättre beskrivande.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
tommib
Jag har anmält det. Ny användare, liksom på flera av de andra forumen, som frågar en nästan identisk fråga.
 
  • Gilla
larshede och 1 till
  • Laddar…
Jag konsultar som psykolog och gör oftast olika typer av neuroutredningar och målgruppsbedömningar till särskolan i en kommun flera mil från min arbetsgivare. Det är bra betalt och roligt i allmänhet, nackdelarna är att man får åka och fara ganska mycket mellan olika enheter, att man måste vara duktig på att etablera goda relationer med uppdragsgivarna (samt patienterna såklart) samt att man får tänka till när det gäller skattejämkning med mera så att det inte kommer en smäll. Nu tjänar jag inte som en specialistläkare i ersättning men det går relativt lätt att under en vecka tjäna 50" netto utöver min "vanliga lön" om det är många testningar och väl förberett/dukat.

Det jag skulle se till att ordna är dels en bra förmedling som kan fixa boende etc. åt dig, dels vara lite kräsen på de uppdrag som kommer in så att du inte hamnar på en avdelning eller motsvarande där förväntningarna på dig blir orealistiska. Upphandlingen bör ju vara specad så att du förstår vad du ska och inte ska göra på jobbet, annars finns det risk för att du som "ny" blir den som man dumpar alla surdegar på beroende på vilken inriktning du har på läkeriet.

Det är för det mesta roligt att arbeta som konsult även om det blir en hel del extra moment jämfört med att jobba fast på ett ställe. Jag gör ju både och, vilket gör att jag kan landa i min hemmaverksamhet stora delar av året och sedan ta uppdrag när jag känner mig stark :)
 
Det fanns en tid när läkarkåren var försedd med tjänstebostäder. Det medförde åtminstone två stora fördelar: dels att läkarna inte rände iväg till Norge, och dels att de slapp konsumera sin lön på en överhettad bostadsmarknad. Också på den tiden (före miljonprogrammet) rådde nämligen samma bostadskris som idag.
 
Vilken miss! Jag som tyckte ämnet var intressant och la länken i nyhetsbrevet. Stänger tråden och raderar hans spamlänkar.

Tack för att ni var uppmärksamma och rapporterade det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.