Hej

Jag skulle vilja ha ett par RGB Led spottar i mitt badrum, vet någon vart jag kan hitta några som passar för det? (RGB är de där du kan ändra färgen)

Helst skulle jag vilja ha 12V's, eller vad de nu har, alltså inte 240V's. Men vart stoppar man transformatorn då? Den bör väl gå att byta om den går sönder.

/Jonas
 
Titta på Philips Hue. 230 V och RGB.
 
Vad jag kan se när jag kollar på Philips Hue finns det dessvärre inga Ip-klassade för badrum, men det kommer kanske efterhand.
 
Ska du ha disco eller ljusterapi i duschen ? ;)
 
IP67 är inget krav i ett badrum, såvida du inte ska montera armaturerna i badkaret.
De du länkar till ger nog bara lite stämningsljus. Har du tänkt att spottarna ska fungera som allmänbelysning eller bara som stämningsförhöjande?
Kanske enklare om du tittar på lite RGB-list.
 
Jag tänkte ha andra lampor också. Jag var en gång på ett spa i Österike där de hade en bassäng med saltvatten, musik och ganska lite ljus, men ljuset bytte färg sakta. Nåt sånt skulle jag vilja ha :) Fast det blir ett badkar och vanligt vatten.

RGB lister tycker jag är ganska fula om de syns, men de kanske går att gömma på något sätt?
 
OK, då kan nog de du länkade till passa bra. Var du ska montera transformatorn (och styrenheten) beror på hur ditt badrum ser ut. Kanske kan du hitta någon plats utanför badrummet och sedan dra in kabel till spottarna. 12 V-matning ger lite större frihet när det gäller kabeldragningen.
 
Jag har varit in dina tankar förut.
Jag slog ur mig idén om RGB GU10 lampor pga problem med minnet i lampan.
exempel:
ställer in lampan på att lysa rött och släcker med strömbrytaren. Nästa gång jag tänder så kommer inte lampan att lysa rött.
Jag ville ockås kunna styra lamporna från en helt vanlig strömbrytare.
Ett annat jätte enkelt tips är att köpa en RGB lampa med fjärkontroll. Dom är väldigt billiga men då får man ju problemet med att man måste styra dom från fjärrkontrollen. Inge roligt om man vill tända 2 olika färger snabbt och spontant.

Hur som hellst så slutade med att jag köpta ett par olika färger GU10 lampor på Ebay.
Fungerar prima. Dessutom dimbara.
Fick nöja mig med färgade led lampor. Hade gärna kört RGB om det var möjligt.

Rätta mig om jag har fel..men måste själva led lampan vara Ip44 i ett badrum? Räcker det inte med att den kompletta lamphållaren är ip 44?

Du kanske inte fick svar på din fråga ..men lite tips :)
 
  • Badrum med upplysta färgglada mosaikplattor runt ett badkar, kristallkrona i taket och en vit kaklad vägg.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.