Hej Fredrik,

Vi har byggt ett modifierat Fagerås från Götenehus i Helsingborg, det blev färdigt (invändigt) för bara några dagar sedan. Utvändigt är det fortfarande en del saker kvar. Huset ligger i Hjälmshult och om ni vill kan ni komma förbi och titta. Alla som varit hos oss har kommenterat den härliga planlösningen som möter alla de krav ni har, förutom arbetsrummet. Men det kan ni säkert få till eftersom Götenehus var mkt flexibla och faktiskt prisvärda i sina ändringar och skisser de kom med som förslag.

Kontakta gärna mig för mer info och en ev. visning!

Gammelnas

 
Hej Fredrik,

vi håller på att bygga ett hus med helt separade avdelningar:

-Barn (3 sovrum och ett allrum)
-Social del (entré, vardagsrum, uteplats och kök)
-Sovrum för oss (Sovrum, toalett/dusch)
-Groventré
-Tvätt

Vi har ett 1 planshus med en liten "holk" där vi har vår avdelning.

www.frejmus.se/Foto/Huset/index.html
 
Ett tips gällande flyglar. De är ju oftast långsmala och har därför mycket döda ytor i form av korridorer. Ineffektivt om du inte vill ha ett jättestort hus!

Du vill ju inte att 10-20 kvadrat ska vara omöblerbara korridorer?!

:surprised:

Lösningen barn-/föräldraavdelning har de flesta hustillverkare så det bör ni kunna hitta. Stirra er inte blinda på hur husen ser ut på skissen utan titta mer på planlösningen. Ytterhöljet kan ni göra om hur ni vill, som sagt!

Lycka till!
 
Hej!

Vore kul att komma i kontakt med er eftersom ni bygger Fagerås vilket vi just gjort. Vi har också gjort en del ändringar likt er.

Hälsn. Gammelnas
 
Diz skrev:
Vi har köpt ett älvsbyhus, modell Ägir.. Våra önskemål på planlösning låter som era, vi fastnade direkt för Ägir. För oss kommer det att gå på 2.3 mkr, men då är inte allt i trädgården inräknat (plattor, altan osv), dessutom har vi valt carport istället för garage. Med garage får du räkna till 50 000:- ungefär, och för putsfasad lägger man till 129 000:- om jag inte minns fel.
Diz: kan man få putsad fasad med älvsbyhus?
 
Conan skrev:
www.frejmus.se/Foto/Huset/index.html

Tjenar Conan!

Klart spejsat hus ni ska bygga/har byggt! Mycket snyggt! Vi var inne på något likande och mer modernare hus från början men blev snabbt nertagna på jorden eftersom kommunen (Knivsta kommun (söder om Uppsala)) absolut sa nej till något sådant. Vår tomt "råkar" ligga i en av Sveriges fåtal kulturbygder. Vi hade alltså krav på att vi skulle ha ryggåstak (inget spejsat modernt tak), tegelpannor (istället för de mycket billigare och exakt utseendemässigt lika betongpannorna), traditionell fönstersättning (där lyckades vi lirka lite och fick en lite mindre traditioell fönstersättning ändå), samt träpanel.

De la sig även i vart på tomten huset skulle placeras (trots att tomten är 3500kvadrat) samt vilken färg vi skulle ha. Vi måste ha slamfärg men lyckades deala till oss att vi åtminstone skulle få ha grå slamfärg istället för Falu rödfärg. Runt 10 månader tog det innan vårt bygglov var klart trots att vi hade förhandsbesked.

Så kan det gå... trots det är vi nu mycket nöjda med resultatet!

 
jag har idag pratat med trivselhus som gett prisuppgift på greenline 739 - 1,5 plans hus 188 kvm inkl platta men exkl markarbeten - 2,26 mkr m panel, 2,44 mkr putsat.
Låter inte så farligt med tanke på kvaliteten men visst sticker det iväg efter garage etac etc
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.