Hej!

Vi har nyligen byggt ett nytt hus och i samband med det har vi även grävt en del på tomten. För att få bort massorna anlitade vi en firma för bortförsel av denna massa (jord och lera). Nu blev det så att dagen han kom och skulle köra iväg en av dessa jordhögar regnade det. Hjulen på traktorn blev leriga och det blev märken på den väg som ligger utanför vårt hus (som vägföreningen sköter). Sträckan det rör sig om är ca 20-30 meter). Vi var båda ute dagen efter och skyfflade bort jorden från vägen så ingen skulle bli irriterad och få leriga däck. Redan innan så fanns det en del hål i vägen, och det jorden/leran nu gjorde var att det blev små små ojämnheter men som nu regnat bort nästan alltihopa.

Nu i dagarna blev vi kontaktade av vägföreningen som säger att vi "förstört" vägen och att den måste repareras. Vi förstår inte vad som "förstörts" då hålen var där redan innan och det nu endast är något ojämnt men vi anser inte alls att vi förstört vägen. De nämnde nått om extra avgift och nytt grus på vägen. Känns som att vi får klä skott för vägens generellt dåliga skick för att de ska göra om den samt att de varit irriterade på oss för att vi byggt och haft oss mycket den senaste tiden. De gillar inte att få mötande trafik på vägen...

Hur hanterar man en sådan här grej? Vi vill ju inte pröjsa en vägrenovering på 10 000 för att vi kört ett lass med jord på en väg som redan innan var hålig.. Men samtidigt vill man inte stöta sig med grannar och vägföreningen..

Vad gäller när det kommer till sådant? Kan vi försöka reparera vägen själva? (det de nu påstår att vi förstört).
 
Det kan vara så att ni försämrat vägen, men troligen inte.
Bra om ni sköter det hela brevledes, då kan det gå lugnare till.
Fråga mycket och naivt, har ni tur svaras det med svar uppåt väggarna, det gynnar er.
Har ni bilder före efter så kan det gynna er.
Har ordförande bilder före efter så gynnar det inte er.
Men.... försök sitta lugnt i båten och kör den trevliga snälla stilen, det lönar sig i längden.
Det låter som en grusväg, och då kommer "skadorna" försvinna vid nästa hyvling.
Att vägföreningen är sur har inte med den eventuella ekonomiska ersättningen att göra.
Som sagt, ta det lungt och återkoppla gärna.

Jag gillar min vägförening, vi har inte alltid varit övverens, men de som sliter år efter år förtjänar ofta att lyssnas på.
 
Är det asfalt? Det kanske är vettigt att laga med kallasfalt. Men få helst ok från föreningen först, så de inte tycker att det det förstör något.
 
Hej!

Precis, det är en grusväg, en relativt hårt packad sådan och ganska bred.
Vi har varit av samma uppfattning, att när de kommer skrapa/hyvla vägen nästa gång kommer det att¨åtgärdas. Dock är de hål och gropar som finns idag inte något som uppkommit efter att "vår" traktor kört där utan det var redan innan. De som sköter vägen är lite buttra och sura generellt så det blir mer känslan av att de vill belasta oss eller någon för att fixa till denna sträcka som redan innan var dålig.
 
Hemmakatten
Det måste väl ha rört sig om mer än en lastbil? Materialet till ert hus måste rimligtvis ha transporterats på lastbilar till er fastighet. Likaså krossprodukter.

Menar du att vägen inte kommit till någon skada av alla tidigare transporter?
 
Nej alltså det som det handlar om vid detta tillfälle är några jordhögar vi skulle köra iväg. Det vi kört iväg innan har det inte varit problem om (då var det torrt ute). Det här var inga jättemassor utan ett några lass med en traktor + en kärra bakom.
 
Om det bara handlar om små hål här och var kan du ju åka iväg och köpa en kärra grus och laga i lite. Då kanske du kan blidka grannarna och vänta ut nästa hyvling av vägen.
 
harry73
Nu är du ju medlem i föreningen och därmed del av beslutsprocessen.

Föreslå att föreningen köper en lass grus (kostnad några tusenlappar) och att alla som har problem med hål i vägen mellan hyvlingarna, kan använda grus därifrån för att fylla dessa hål. Ni är såklart beredda att laga era hål med spade och skottkärra. Det sparar styrelsen mycket arbete om de kan hänvisa klagande grannar till en grushög och lite kroppsligt arbete.
Ni kan såklart också reparera vägen genom att kratta lite grus i hålen. Som du ser blir det inte tal om 10 000kr i kostnader. Det räcker med lite arbete och i värsta fall en släpkärra med grus.
 
  • Gilla
tio_Pepe
  • Laddar…
Ni kan ju börja med att försöka få tag i lite grus och helt enkelt fylla igen så mycket hålor ni kan på de där 20-30 metrarna väg, det kan ju inte handla om så otroligt mycket jobb. Skit i om det är "era" hålor, det spelar väl kanske inte så stor roll om det tar er 2 timmar eller 3... Hellre göra lite mer än ni "behöver" än att göra precis så att säga.
OM ni löser det själva, tänk dock på att ta rätt sorts grus, dvs använd något med fraktion från noll och uppåt. Inte vanligt "grusgångsgrus" exempelvis, det kommer inte hålla länge.

Man blir ju dock lite nyfiken på hur det ser ut på andra delar av vägen än de där 20-30 metrarna är det likadant där? Hur ser det ut på den inre delen av vägen, som traktorn inte använde?
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.