Vi hade besiktning igår av ett hus. På besiktningen upptäcktes det att två badrum och tvättstuga som är hyfsat nyrenoverade, inte är gjorda efter reglerna som fanns när de renoverades vilket gör att försäkringen inte täcker.

Hade ni försökt att gå ner i pris?
 
Redigerat:
Välkommen till forumet.
Om toaletterna inte är gjorda efter reglerna, varför tycker du att dom är gjorda fackmannamässigt?
Du kan ju alltid försöka pruta men då riskerar du att förlora såklart. Eller du budgeterar 200.000 extra för renoveringen.
 
Vilka avsteg från reglerna har gjorts?
Blir ju lite skillnad om tex hela tätskiktet saknas eller om det bara är någon pyttegrej som egentligen inte spelar nån som helst roll.
 
P para skrev:
Vilka avsteg från reglerna har gjorts?
Blir ju lite skillnad om tex hela tätskiktet saknas eller om det bara är någon pyttegrej som egentligen inte spelar nån som helst roll.

I ena badrummet (kaklat) är det en vägghängd toalett som inte är stabiliserad bakom så väggen rör sig när det är tryck på toaletten. Vilket gör att det är sprickor i fogen. Kan även ha blivit i tätskiktet också om jag förstod besiktningsmannen rätt?

Sen är ledningar dragna i alla våtutrymmen på ett sätt som inte är tillåtet tydligen.
 
Redigerat:
Beräkna att behöva göra om hela och fundera på hur ni vill göra/kan leva med och buda därefter
 
Det brukar inte vara digitalt att försäkring gäller eller inte gäller. Om en skada beror på en felaktig konstruktion så blir det avdrag. Om skadan beror på en riktig monterad golvbrunn så ersätter försäkring. Om det är rör genom golv som är problemet då fungerar det om tätningsmanchetter är monterade. Det är ju även bra om det är inspekterbart, då minskar risken för framtida skada radikalt. Varför ska man göra om ett badrum totalt för småfel?
Jag skulle försöka pruta en del, beror på hur gärna man vill ha huset och hur lätt det är att hitta annan köpare för säljaren. Om tätskiktet bakom toaletten är skadat så spelar det nog ingen roll. Där är det osannolikt att det blir en framtida fuktskada.
 
Men om toan är felmonterad så att väggen rör sig. Då kommer plattorna att spricka och lossna också i närtid.

Det bör man budgetera för en ombyggnad. Jag tycker absolut att man bör försöka gå ned lite i pris för ett sådant fel.

Hur mycket man skall gå ned är ju svårt att säga. Är badrummet i princip nytt, så är väl kostnaden för helt nytt badrum rimlig, har det några år på nacken så får man jämka lite.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.