Hej! Jag är mitt uppe i en köpprocess, ett torp från ca 1875, där både jag och besiktningsmannen har konstaterat fukt i källardelen och röta i de synliga syllarna. Nu inväntar jag vidare teknisk utredning på hur mycket röta som finns innanför det fuktiga innertak som sitter i ena halvan av källaren och anar att jag kommer att behöva riva upp golven i både kök och sovrum och sätta in en effektiv avfuktare för att få bort all mikrobiell lukt (som jag är känslig för).

Jag gissar att kök och badrum tillsammans utgör ca 30 kvadratmeter. Om jag vill riva ut det lackade furugolvet och lägga in ett golv i äldre stil (breda brädor) och nya syllar samt golvunderlag - vad kan det kosta ungefär? Jag kommer behöva ta hjälp av hantverkare - finns det firmor som är specialiserade på gamla golv eller kan vilken snickare som helst i bygden göra det?

Hur lång tid kan det ta? Går det att lägga golv i feb-april eller måste det vara varmare ute? Det finns en luftvärmepump som kommer att vara inställd på 16 grader inne hela vintern, varmare de helger jag är där.

Tacksam för snabb respons! Jag har bara några dagar på mig att bestämma om jag ska fullfölja köpet eller dra mig ur och försöker nu få koll på kostnaderna...
/Lena
 
Åsa Lund
Sånt går inte att svara seriöst på utan att titta på plats. Be en entreprenör om hjälp att bedöma kostnaden.
 
L Lena V skrev:
besiktningsmannen har konstaterat fukt i källardelen och röta i de synliga syllarna
Det är ju inte bara ytskikten som kan behöva bytas, de är nog det mindre problemet.
Utan hela golvkonstruktionen med bjälkar, trossbotten isolering också.
Och skall syllarna dessutom bytas (det som hela huset vilar på) så kan det bli en omfattande operation.

L Lena V skrev:
jag kommer att behöva riva upp golven i både kök och sovrum och sätta in en effektiv avfuktare för att få bort all mikrobiell lukt (som jag är känslig för)
Jag undrar om detta är rätt hus för dig?
Vad är det som drar, ett lågt pris?

Men välkommen till Bygga Hus-forumet Lena V :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.