Kan man "slippa" ta bort plastmatta innan klinker läggs i badrum? Mycket bra fuktspärr utan att behöva kleta ner sej. Någon som har varit med?
 
JohanS skrev:
b) mattan kan kemiskt reagera med fixet.
... med mögel och stank som följd! :p Inte alls kul...
 
Bort med plastmattan således.
Men kan man skära den under första raden kakel eller bör man ta bort den raden och sätta tillbaka den när mattan lossats?
 
trelka skrev:
Men kan man skära den under första raden kakel eller bör man ta bort den raden och sätta tillbaka den när mattan lossats?
Det där förtsod jag inte riktigt? Ta bort hela mattan, jämna till ytan och rodna med fall, fuktspärra och sen sätta dit kakel/klinker är annars tågordningen...
 
Sen kommer ju frågan också vad har du under? Vad är det för underlag?

Betong/trä?

är det trä måste du troligen stärka upp golvet..
 
Uttryckte mej oklart.
Plastmattan som skall tas bort går förmodligen upp under 1:a kakelraden.
Frågan är då måste man lossa första kakelraden eller kan man skära mattan under 1:a kakelraden, och lämna kvar den bit av plastmattan som går upp bakom kaklet?
Underlaget är betong. HSB hus från 60-70-talet.
 
Alltså om man har såpass gammalt kakel på väggarna så bör det bytas ut, inte så mycket för kaklets skull som att det sannolikt inte finns någon korrekt fuktspärr under kaklet.

Om vi nu skall komma med fler "dåliga nyheter" så är det så att du, om du skall följa föreskrifterna även bör byta ut golvbrunnen, efterssom så gamla golvbrunnar inte är godkända med avseende på fuktspärr numera. Och enligt föreskrifterna så blir en klinkersättning inte godkänd om man inte byter ut brunnen.

Nu bor du i en bostadsrätt efter vad jag förstår, det är tänkbart att du kan få föreningen att bekosta utbytet av golvbrunnen eftersom den hör till föreningens ansvarsområde. Å andra sidan så är det ju din åtgärd med att sätta klinkers som gör bytet aktuellt. Så föreningen är i sin fulla rätt att bolla den tillbaka till dig.

Framförallt det faktum att du gör detta i en bostadsrätt gör det extra viktigt att följa alla föreskrifter vid arbetet. Ett felaktigt arbete kan ju få konsekvenser inte bara för din lägenhet utan även för dina grannar. Och är faktiskt teoretiskt ett skäl för att föreningen kan "förverka bostadsrätten" (alltså vräkning).

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.