A
Funderar på att komplettera mitt nya larm med en inferno siren. Är det någon som hört den live och har någon åsikt ifall den är värd pengarna?

Tips vart man får tag i den till bäst pris?
 
D
Jag har flera stycken. Ljudet är ganska störande men inte så man blir direkt döv utan mer ringningar i örat efteråt om man står nån meter ifrån och går direkt ifrån. Jämfört med vanliga inomhussirener som knappt låter alls är de här en riktig siren, batteridriven så den automatiskt kan gå igång vid sabotage eller belastar inte centralen och bra konstruktion. Den är lite stor dock så frugan kan säkert klaga om du sätter den på en vit vägg (fram med färgspray). Hade kanske önskat att de var 135db istället men då hade dem nog inte varit lagliga...
https://lasshop.se/produkt/siren-inferno-intenso/

Billigare alternativ
http://www.teletec.se/inbrottslarm/ovriga-tillbehor/sirener/siren-strobe-tl-30l
http://www.teletec.se/inbrottslarm/ovriga-tillbehor/sirener/tl-10-siren
 
Redigerat:
A
Stämmer det som dom säger i reklamen att man inte klarat av att vara kvar i rummet?
Enl. intererno är det inte bara ljudnivån utan även frekvensen som ska vara mycket jobbig. Men vet inte om det stämmer.

Har du erfarenhet av teletec sirenerna? Är dom likvärdiga?
 
D
Om vi pratar om ett och samma rum så skulle jag inte stanna kvar men det är mest pga höga db som skär i öronen. Fördelen är att inkräktaren inte kan kommunicera men det är ju inte olidligt om man har kåpor på sig. Har man dock inte öppen planlösning skulle jag placera sirener i flera rum.
Teletec är bara högljudda de har inte samma frekvensgenerering.
 
Skulle också säga att en inferno är i minsta laget för att få riktigt bra effekt... De riktar ljudet ganska mycket också.
 
D
Det har ju mest med att göra att ljud inte transporteras när rummen avskärmas av väggar och dörrar. Det fungerar säkert bättre i en stor lokal med öppna ytor.
Ju fler sirener desto bättre, alla behöver ju inte vara inferno...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.