Hemmakatten
Någon som vet om man måste köpa en transportbur eller om man kan hyra en från flygbolaget för hundar inom EU, ca 20kg. Lite meckigt att behöva ta buren med när man landat och ska iväg många mil till destinationen.
 
BirgitS
Redigerat:
Active Air Cargo http://aac.se/djurtransport/ hjälper till att transportera även husdjur, men du måste ha egen bur eller köpa en av dem. Så det är nog inget flygbolag som har några hundburar att hyra ut.
 
Mina vänner brukar flyga till Spanien med Norwegian. Köpte "Vari Kennel" -burar och sålde dessa sedan via Blocket. Upprepade resor - det fungerade utmärkt.
 
Man kan inte resa sådär bara med husdjur. Djuren måste sitta i karantän och kontrolleras för diverse sjukdomar efter att du landat, hoppas du har kollat upp allt sånt på förhand.
 
Antar att ts har gett hunden de sprutor som behövs och fått ett 'EU-pass' för hunden. Då kan den flyttas över gränserna utan karantän.
 
Trådar spårar lätt ut. Frågan gällde transportbur för hund och inget annat.
 
Hemmakatten
Jo, hunden har pass och alla vaccinationer som krävs inklusive rabies.

Visst kan vi köpa en bur (tack för tipset om blocket) men sedan måste man då transportera buren (i en taxi eller hyrbil) till destinationen vilket låter krångligt.

Finns det burar som man kan montera ned?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.