Har funderingar på att skaffa tvättmaskin med torkfunktion, dels för vinna utrymme, men även för smidigheten att ej behöva flytta tvätten fören den är klar. Någon som har synpunkter på detta alternativ? Tips om fabrikat, o råd.
 
G
Hej!

Jobbat i vitvarubranschen + har nära släkt som installerar vitvaror.

Vår konsensus är att det är skräp om det är avsett för regelbunden användning. Inte tillräckligt bra på något av sina områden.
 
Undvik elux och el helios. Deras modell är skräp, kondensorn sköljs ej ren från ludd, garanterat fail efter ngt år.

Siemens sista modell är bra.

Men dessa är för sommarstuga eller ungkarlar, köp separata om du har platsen.
 
  • Gilla
yonna
  • Laddar…
Vi hade en combimaskin för några år sedan. Funkade helt ok.
Det fanns en hake, den kunde tvätta 6.5kg men bara torka max 2kg. Så när det inte gick att hänga ute var det ett evigt tvättande av 2kg per gång:(:cry::worried:
Numera utbytt till en 8kg tvätt och ovanpå en 8kg torktumlare.
Tar mer utrymme på höjden men har höjt vår livskvalitet
 
BirgitS
Vi är bara två numera och vi har sen 3-4 år en kombinerad tvätt och tork från Electrolux, EWW1476HDW. Den har fungerat utmärkt samt klarar upp till 7 kg tvätt och upp till 5 kg tork. Det gör inte oss något att torkningen klarar av mindre vikt eftersom det dels är sällan man vill tvätta 7 kg och dels att vi i alla fall vill ta ut och skaka bomullsplagg innan torkningen påbörjas för att de inte ska bli så skrynkliga och av samma skäl vill vi tumla en del plagg bara 10-15 minuter. Ingen vattenbehållare att tömma längre och inget dammfilter att göra rent :)

Innan vi köpte den så läste jag någonstans att några år tidigare så hade tillverkarna börjat med någon ny metod för att lösa torktumlingen och efter det så blev resultaten i testerna betydligt bättre.
I testen https://www.radron.se/tester/vitvaror--hushallsmaskiner/tvattork/ klagas det en del på att tvätten inte blir torr men det har vi inte upplevt utan tycker nog att det blir lika torrt som i de torktumlare vi har haft tidigare.
 
A
det är fortfarande samma metod för torkning
dvs att vatten hela tiden under torkprocessen rinner i genom kondensorn.
skillnaden är att nu går inte kondensorn att rengöra eller byta utan man byter hela trumman.
2.000.- + arbete 2-3 h.

så bor man i områden med vattenbrist eller man har egen brunn bör man ha detta i åtanke.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.