Vi ska bygga hus och kommer välja helt nyckelfärdigt då vi varken har kunskap eller kontakter att göra något själva. Har fått produktionskalkyl och prisförslag från 5-6 olika leverantörer. Svårt att jämföra rakt av då de har olika standard på kök och badrum osv, men de flesta förslag landar på runt 3 milj för 1 plans 150 kvm med isolerat garage och förråd.

Just nu lutar det starkt åt Eksjöhus, då vi fått en offert från dem (Trend Pulpet) på 3 080 000, då ingår utvändig VA från tomtgränsen, all schakt som behövs för plattan samt braskamin och lite annat extra smått och gott. Liknande offert från A-hus, XN villan och Trivselhus, men utan utvändig VA, schakt etc.
Myresjöhus ville inte ens träffa oss när jag sa att vi vill ha hus & garage för 3 miljoner....

Vi får även fullt avdrag för kök, badrum och garderober, då vi kommer köpa in det själva. Då Eksjöhus standard är ganska väl tilltaget så blir det ganska mkt pengar att spendera på den inredningen vi vill ha.

Har läst andra trådar här och förstår ju att priserna gått upp ganska mkt de senaste 10 åren. Med dagens prisnivå känns väl detta ändå som en rimlig deal?
 
  • Gilla
Jakarta
  • Laddar…
Hej!

Vi funderar på att bygga nytt och har tittat på Eksjöhus, XN samt VårgårdaHus.

Får man fråga vad ni har gjort avdrag på? är det vitvaror och tex badkar/duschhörna samt garderobsinredning?

Mvh
Tobias
 
Vi har inte helt bestämt, men kommer antagligen köpa in eget kök + vitvaror, all badrumsinredning, tvättstugemöbler inkl tvätt & tork samt alla garderober. Det gör det inte nödvändigtvis billigare för oss, då vi kommer köpa in ganska mkt mer utöver vad som ingår (kommer t.ex. ha dubbla duschar i ena badrummet och en enorm köksö i köket) men vi har väldigt specifika önskemål och jag tror vi får mer grejer som passar oss för samma peng.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.