Vi ska bygga ett Myresjöhus och upplever ett stort motstånd från vår säljare (struligt med försäkringar, svårt planera mmm) när vi önskar göra en del saker själva; t ex lägga golvet, byta ut köket mot en annan leverantör mm.
Är det någon där ute som bygger med Myresjöhus och som själva har gjort liknande saker ? Problem?
Tacksam för svar då det vore lättare att argumentera om vi vet att andra kunnat göra det!
 
Vi har inte gjort det själva i vårt bygge. Det var däremot inget problem om vi ville göra det själva. MH kunde tänka sig att göra allt på totalentreprenad utom just det vi ville göra själva. De vill inte befatta sig med material från "fel" leverantör på en totalentreprenad.

Vi skulle då få vänta med att komma in och göra eget jobb tills allt som MH ansvarade för var klart och besiktigat. Sen kunde vi göra vad vi ville med huset. Om vi skulle ta det på delad entreprenad så var det inga problem alls. Det var bara att avhandla med entreprenören att vi skulle ta in eget material som de skulle få jobba med.

Inga problem alls.

Det låter som om ni fått en säljare som inte vill gå ifrån sina rutiner.
 
Vi skall ha Stocksund. Valde att få ovanvåningen med färdiga inneväggar + allt el, vatten och värme framdraget. Övrigt skall vi göra själv, dvs lägga golv, kakla två badrum samt måla och tapetsera. Vi hade inga problem att komma fram till en sådan överenskommelse.
 
vi hade allt utom målning. Men det gick bra att målarna kom in .
Annars måste man flytta på allt efteråt så att målarna kommer åt...inte kul.
Men i början var det samm..helst att de kom efteråt..men det gick bra sen när vi lärde känna varann.
 
Vi fick välja mellan totalentreprenad eller att huset levererades i moduler. Antingen eller, Myresjöhus kunde inte ens tillhandahålla enbart stomrest.
Konstigt att det är olika bud hos samma leverantör!

            // Anneli
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.