A
Fast det är brf som orsakat skadan, så de borde ersätta skadan.

http://www.bostadsratterna.se/allt-om-bostadsratt/artiklar/vem-ansvarar-vad-vid-vattenskador

"Ett undantag där föreningen får betala reparationerna som uppstår inne i en lägenhet är vid skada på en trycksatt tappvattenledning. Enligt lag ansvarar bostadsrättsföreningen för reparationer av trycksatta tappvattenledningar som föreningen har försett lägenheterna med. När följdskador uppstår blir det föreningen som får stå för reparation av .."
 
Redigerat:
Hur länge har det läkt vatten? Ser inte nytt ut.
 
Helt korrekt att brf är ansvarig fram till tätskikt, men eftersom tryckvattenledningen som gått sönder orsakat skadan är det således brf som står för all reperationskostnad. Självfallet också saker som juridiskt sätt är min egendom( från tätskikt ). Jämför med om någon kör in i din bil. Då är det ju den personen som står för repkostnaden även om det är du som äger/ansvarar för din bil.
 
Ingen aning hur länge det läkt men det måste pågått en lång tid.
 
A
Mögel är inte att leka med. Du kan bli så sjuk att du inte kan leva ett normalt liv. Så självklart måste allt mögelangripet tas bort.
 
Det man hävdar är att det räcker att ta bort utskicket på gipsskivorna. Att resterande del av gipset inte kan mögla.
 
J jimmies86 skrev:
Det man hävdar är att det räcker att ta bort utskicket på gipsskivorna. Att resterande del av gipset inte kan mögla.
Eller smørje soppdræpare? (kommer inte på svenska ordet)
 
Svar från konsumenternas:

Din fråga:
- Hej.
Gällande åldersavdrag skriver ni följande:
"Om vattenskadan beror på att en vattenledning under tryck (ej avloppsledning) gått sönder är huvudregeln dock att bostadsrättsföreningen, genom fastighetsförsäkringen, ska betala dina åldersavdrag. "
Detta är fallet för oss. När gäller och när gäller inte huvudregeln och var hittar vi denna regel?
Mvh

Svar:
Hej,

I grunden finns regler i bostadsrättslagen 7 kap 12§. I tredje stycket framgår att du som bostadsrättshavare inte ansvarar för reparationer på grund av vattenledningsskada, om inte du eller någon som du ansvarar för (personer i ditt hushåll, gäster, personer du inrymt i lägenheten, eller personer som du har anlitat för att utföra arbete i din lägenhet) har varit vårdslös eller försumlig.

Frågan om vem som ska stå för åldersavdrag vid sådana skador är prövad vad gäller vattenledningsskador i Hovrätten för Övre Norrlands dom 2009-02-25 i mål nr T 499-08 och vad gäller brandskador i NJA 2011 s 548.

Med vänlig hälsning
Konsumenternas försäkringsbyrå
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.