13th Marine 13th Marine skrev:
roland53: Låter rimligt, eller så var det att något riskerade att rasa och man inte ville ha ungdomar som "leker" där då.
Den är nog rätt nysåld, man har börjat regla upp tak osv. Dock har den stått tom i säkert 40 år, var en kvinna i Lund som ägde den men inte ville sälja.
 
Fast projektet verkar avstannat.

Tror man satt upp viltstängsel runt samt röjt bort höga träd också. Men sen har det inte hänt mer.

Kör ju förbi varje dag till jobbet.
 
  • Gilla
Leif i Skåne
  • Laddar…
harry73
  • Gilla
Kallebo
  • Laddar…
En annan orsak till ovilja hos lantbrukare att sälja kan vara rädsla för att få besvärliga grannar som klagar på lukt, flugor, råttor etc så att lantbruket blir begränsat. Så länge man äger husen har man viss kontroll.
 
  • Gilla
Alriksson
  • Laddar…
Åsa Lund
Åk runt på utflykt en helg och lägg lapp i brevlådan. Så gjorde Zlatan med framgång i Malmö ju
 
Jag och min hustru skrev lappar och lade i brevlådor till hus vi kunde tänka oss att köpa och renovera.
Av 10 lappar fick vi 3 erbjudande, vi slog till på ett av husen och är mycket nöjda idag när priserna skenar. Detta är 1 år sedan
 
kan även tipsa om att lägga in annons i lokaltidningen. Många som är i ev. säljläge läser fortfarande tidningen. Billig peng, själv fick jag 8 privata visningar på en vecka efter annons en dag.
 
  • Gilla
Jarlsgård
  • Laddar…
G
R Rolf Olsson skrev:
Var hittar man renoveringsobjekt till försäljning? Gärna mindre avstyckade gårdar eller äldre hus där ägaren/ägarna vill byta boende, men kanske inte ännu kopplat in mäklare. Områden kring Lund i Skåne, typ Dalby, Genarp eller Södra Sandby är mest intressanta.
Nu var det ett tag sen du postade men.

Man ska inte underskatta att knyta kontakter med mäklare. Om man vet vad man vill ha. Vet vad man vill betala och har penar/lån ordnade. Så kan de ibland prata med kunden direkt istället för annonsera och ha en budgivning.

Gäller ofta vid dödsbon och mindre orter som det verkar röra sig om här.
 
Ett hett tips är Kronofogdemyndighetens auktionstorg - https://www.kronofogden.se/Sokfastigheterbostadsratter.html?query=*https://www.kronofogden.se/Sokfastigheterbostadsratter.html?query=*
Alla objekt är inte renoveringsmogna. Men en väldigt stor del är sannfärdiga utmaningar för den djärve. Prislappen blir ofta därefter. För att göra ett lyckat köp på exekutiv auktion gäller det dock att vara bra på mer än hammare och spik. Det gäller att kunna sin juridik och veta hur man hanterar allt ifrån bilvrak till vilt främmande släktingar till förre säljare som påstår sig vara hyresgäster.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.