Läste igår om någon som bygger/byggt med Nostalgihus - ett företag jag aldrig hört om tidigare!

Är det någon som har information eller erfarenheter av denna firma? Konceptet låter som något vi precis är ute efter eftersom tomt i Sthlm är så dyrt så får huset inte kosta en förmögenhet....

Tacksam för alla svar!

/Cilla
 
Hej!

Jag håller på att bygga ett nostalgihus och är väldigt nöjd. deras koncept är att i första hand bara sälja stommar, men dom hjälper gärna till med resten av arbetet. tycker att dom e glada och positiva och dom hjälper till med de mesta även efter de att dom har sålt stommen. dom samarbetar med beijer på så sätt att DU beställer varorna därifrån, inte att dom beställer till sig och sedan lägger på lite pengar innan dom levererar till dig. när du beställer får du en utskrift på exakt antal och meter som behövs, på så sätt så kan du hämta ut grejer från nåt annat företag om du kan få billigare där. tycker själv att det är skitsbra.

mvh mr freeze ps. ställ gärna frågor så ska vi se om jag kan hjälpa på nåt annat sätt
 
Hej!

Tack så jätte mycket för ditt svar! Skönt att höra positivt från någon som bygger med dem! :)

Pratade igår med en säljare vid namn Thomas - som var super trevlig! Som förklarade lite hur det går till. Layouten på Duvemåla passar inte oss riktigt men han sade att det går hur bra som helst att göra ändringar tillsammans med deras arkitekt. mot en viss kostnad så klart...
Vilket typ av hus bygger ni (vi önksar 1½ alt 2-plans)? Har ni gjort ändringar? Hur mycket gör ni själva? Hur lång tid har allt tagit för er hittills?

Vore sååååå glad om du svarar igen!
Tack!
/Cilla
 
Bygger duvemåla. gjorde lite ändringar med att flytta en bärande vägg för att få ett lite större bibliotek samt att vi öppnade upp från entren till övervåningen. har haft en massa strul med väder men ska vara på god väg nu. deras snickare kommer på måndag för att resa huset sen kommer jag nog att göra det mesta själv. om man räknar från de att jag fick tag i rörmokare så har det hitils tagit c:a 3veckor. planerar att hålla på i lite drygt 3 månader pga att plattan tar 3 månader att torka.
 
hej igen Mr Freeze!

Hur kommer det sig att plattan tar 3 månader att torka??? Trodde från tidigare samtal med säljare (andra firmor) att man kan bygga bara ett par dagar efter grunden lagts? :surprised:
Hur långt tid tog det att tillverka själva hus-stommen för Nostalgihus?
Hur lång tid had allt tagit för er med tomt & hus?

Trevlig helg!
 
GirlWonder skrev:
hej igen Mr Freeze!

Hur kommer det sig att plattan tar 3 månader att torka??? Trodde från tidigare samtal med säljare (andra firmor) att man kan bygga bara ett par dagar efter grunden lagts? :surprised:
Hur långt tid tog det att tillverka själva hus-stommen för Nostalgihus?
Hur lång tid had allt tagit för er med tomt & hus?

Trevlig helg!
Byggandet kan man väl börja med ganska snart. Men det är väl inte så lämpligt att lägga golvet innan plattan har torkat ut, vad jag förstått.
 
aha... ok då förstår jag... Blev lite ställd över att man kanske måste vänta ytterligare några månader med att få flytta in o göra färdigt huset!!
Tack!

ps. efter man hittat tomt - hur lång tid har det tagit för er innan själva byggandet på tomten har fått börja????
 
>:( alldeles för lång tid. tomten hade stått tom alldeles för länge så jag var tvungen att göra en förundersökning vilket i sig skulle ta c:a 3 mån så från den 19 oktober har bygglovet varit klart så efter de tog rörmokare å väder å vind sin lilla tid. leveranstiden på huset efter att du har beställt (antog att de var de du menade) tar 2-4 veckor, vilket jag inte tror att många hustillverkare slår. ;D imorron kommer dom å reser huset åt mig.

mvh mr Freeze
 
oj! Det VAR snabbt för hustillverkaren!! :D
Skönt att höra... letar febrilt efter tomt, men det är så svårt att hitta! Hade hittat ett eventuellt rivnings objekt men nu säger mäklaren att kommunen tillåter inget byggande alls på tomten (inte ens garage!)... >:( Så tillbaks till ruta ett med att fråga ägare om de kan tänkas stycka av (Har undvikit detta hittills eftersom jag är för blyg...)! :-[
Men när vi väl hittat tomt så lär det bli Nostalgihus eftersom de verkar bäst hittills.
Tack för alla svar Mr Freeze!

Mvh Cilla
 
Lycka till
 
hur går det med husresningen Mr Freeze?
 
Hej!
Jag har mycket dåliga erfarenheter av Nostalgihus. Jag har själv byggt ett Nostalgihus av typ Duvemåla och det ångrar jag djupt. Till exempel så åkte hantverkarna på semester två veckor mitt under husresningen, trots att huset inte var tätt, vilket gjorde att jag fick fukt- och mögelskador i huset. Duvemåla har 6 takkupor vilket gör taket svårt att få tätt och det tar lång tid att få taket klart. De många kuporna kräver omfattande och kostsamt arbete av plåtslagare. Efter 8 veckor så regnade det fortfarande in i mitt hus. Mitt råd är att du väljer ett annat hus med en enklare takkonstruktion än Duvemåla och en annan hustillverkare.
 
Oj hjälp!! :surprised:

Vilken hemsk upplsevelse! Hur var det hade du beställt allt genom Nostalgihus eller gjorde du mycket av arbetet själv?
De som lade taket - hade Nostalgihus rekommenderat/kontrakterat dem???
Byggde du i Stockholms området (risk för samma takläggare??)?
Är det något annat du inte tyckte var bra med Nostalgihus? Hur blev priserna jämfört med dina första kalkyler?

Jätte glad för svar!
/Cilla
 
man behöver inte ha 6 takkupor om man inte vill de e bara att be arkitekten att ta bort några, sen så e deras byggarbetare
väldigt kompetenta å effektiva har aldrig själv jobbat med så effektiv personal inom byggbranschen. Tycker bara att det är så tråkigt att höra att det gick så dåligt för dig. GirlWonder du kan väl höra av dig till mig om du vill att jag ska skicka bilder till dig
 
Hej Mr Freeze!

Så det går bra för dig? :D
Vore toppen kul att få se bilder - hur gör jag för att skicka meddelande direkt till dig?????
Lite nybörjare liksom med forumet... :-[

/Cilla

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.