Vi har fått bygglov att bygga ut vårt hus och kommer bygga källare i souterrängplan, samt entréplan och övre plan. Entréplan och övre plan blir sammanlagt 88 kvm med källare under nästan hela utbyggnaden, totalt 128 kvm. Är det någon som har en gissning om vilket kvm pris man kan räkna med när man bygger treplan? Jag tänker att det borde bli billigare än ex enplan?
 
Beror ju på mycket, men 15000:-/m2 om det inte innehåller kök eller våtrum.
Alltså om du räknar alla 128 m2.
 
Bygger du helt själv eller lejer bort en del, allt mellan 4000 - 10000/ kvm.

Svårigheten är väl att svara på helheten, att uppföra en reglad vägg, stomme, bjälklag kostar lika mycket i arbetskostnad och material i hela sverige, ändå så skiljer sig kostnaderna över landet.

Skall du gjuta platta, vattenburen golvvärme, hela kittet med mest komfort eller "bara" en isolerad fasad med enklare ytskikt.

128 kvm, varav källare 40kvm, entré 44kvm, 44kvm övre våning..... Storstadsområde, 1,6 - 2,5 miljoner om man gör en del själv.
 
Tack för svar. Vi ska gräva ur källare med golvvärme och isolerad, typ gillestuga. Sen två plan på det, putsad fasad. Frågan är vad som är klokt att göra själv för att få ned kostnaden? Gipsa, måla, lägga golv känns ju som om man skulle kunna fixa men resten? Finns det andra sätt att lägga upp projektet som är smart för att spara pengar? En markarbetare tipsade om att se till att bredda vår infart (enkelt, bara att plocka bort grindstolpen och grinden) så att de stora maskinerna kommer lätt in osv... Alla tips tas tacksamt emot. Vi har fått in offerter på jobbet som skiljer sig över en miljon.
 
Jämför offerten noga så att det ingår samma saker.
Ha en detaljerad beskrivning och detaljritningar av jobbet innan kontrakt skrivs, beskrivning ska omfatta varje detalj, såsom lister tapeter omfattning på el och vvsinstallation mm.
Om något anbud prismässigt sticker ut åt ena eller andra hållet jämfört med övriga, var misstänksam och undersök varför innan du väljer det.
 
Tack, det ska vi göra. Är det någon som har koll på vad en källare kostar att bygga om man bortser från markarbetet som behövs? Vi tänker som sagt isolera den och gjuta golvvärme.
 
B BeckyJ skrev:
Tack, det ska vi göra. Är det någon som har koll på vad en källare kostar att bygga om man bortser från markarbetet som behövs? Vi tänker som sagt isolera den och gjuta golvvärme.
Beror ju helt på hur den ska vara inredd, men oinredd, alltså ett tomt rum med betonggolv murade väggar 8000- 12000/m2 fördyring jämfört med om ni bygger dom andra våningarna med platta på mark som grund.
 
Så man får räkna med ca 15000 kr + mellan 8000-12000kr/kvm för källare? Inkluderar det då markarbete, mura upp källare och all inredning eller är markarbetet separat?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.