Hej!

Har linoleum i köket för tillfället, men funderar på att riva bort den och köra på enbart den underliggande betongen. Min syster påtalade att det är riskabelt att köra betonggolv om det skulle bli läckage från diskmaskinen eller så. Stämmer det? Har ju sett att folk har betong i kök så det borde ju rimligtvis gå :)
 
BirgitS
Gäller det hus eller lägenhet och vad finns under betongen?
 
BirgitS BirgitS skrev:
Gäller det hus eller lägenhet och vad finns under betongen?
Lägenhet, det är källare under lägenheten.
 
BirgitS
Då tillhör nog betongen det som ingår i föreningens ansvarsområde och du behöver antagligen styrelsens tillstånd för att använda betongen som golv och behandla betongen. Någon sorts behandling av betongen måste man nog ha om den inte ska bli väldigt fläckig. Linoleum eller annat golvmaterial dämpar ljud en del medan om du går direkt på betongen kan ljudet lättare fortplanta sig till grannarna, vilket föreningen också kan ha en åsikt om.

Betong är ju inte vattentät och jag antar att det är det som din syster tänker på, men å andra sidan är det inte än så länge vanligt med vattentäta köksgolv.
 
Rekomendationen är ju i och för sig att ha ett underlägg under diskmaskinen som gör att eventuellt utläckande vatten upptäcks. Betonggolvet är tillräckligt tätt i sig, men genomföringar för rör i golvet bör ses över.

Och ett betonggolv utan golvvärme är ingen fröjd för fötterna, så det är risk för att du ändå kommer lägga mattor på golvet :).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.