S
Jag tycker det är ganska fräscht, man kanske lessnar på det efter ett tag, men det kanske funkar även till vardags om man bara dimmrar ner lite, som det är nu är det väldigt "kliniskt" på nå vis.
 
Hur är det med underskåpen, ser man något i dem? Lyses de upp av lampor som sitter längre bort, eller får man känna sig fram?
 
Lamporna är såklart även till för att lysa upp i skåpen när de är öppna, detta var vår tanke när beräknade avstånden mellan dem. Man kan se på denna bilden

wULdmZq.jpg
http://i.imgur.com/wULdmZq.jpg

Att lampornas hotspot lyser upp 2 och 3 hyllan mest, första hyllan är upplyst men inte lika skarpt. Hade man placerat spottarna längre ut så hade man fått mer med på första hyllan. Efter någon vecka kan vi dock konstatera att vi är nöjda med hur det är nu. Skulle det vara så att vi vill ha mer ljus längre fram så sätter vi såfall en rad till med spottar bakom, d.v.s runt 100 cm från väggen som jag tidigare skrivit.

Troligen kommer lamporna vara dimmade större delen av tiden, det finns trotts allt så mycket andra lampor i köket som kommer lysa upp(Led strip längs hela bänken och 2 takpendlar som lyser upp merän taket(kartell fl/y small i skena)).
 
Jag renoverade nyss köket och satte upp riktbara spottar på list. Den sitter ungefär ca.60 cm från överskåpen.
Varför jag gjorde så var att det är den enda belysningen i taket och skulle jag satt det längre ifrån hade det blivit skuggor från mig själv av lamporna när det är tänt. Jag har även belysning under skåpen.

Även om jag hade satt dem längre ifrån skåpen är det inte fel som du gjort. Det lyser upp luckorna fint tycker jag.
 
Nu nästan 1 år senare kan vi konstatera att valet av placering var perfekt för oss! Har aldrig känt att ljuset varit undermåligt på någotvis, inga extra spottar behövs =D
 
  • Gilla
beqen
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.