Tjenare.

Sitter och funderar lite på en vedanläggning modell lite större, minst 50 kw. Kommer nämligen mest största sannolikhet att ha pannrummet i ladan i framtiden och vill då kunna värma och fixa varmvatten till både hus samt diverse utrymmen i uthus.

Någon som har en sådan anläggning som kan berätta lite eller någon som har några tips på panna? (baxi solo 50kw eller atmos 50 -75 kw ) är väl kanske de som är mest i tanken,alternativt calmar v65 med.

//jonas
 
Ingen som har några tankar om en sådan här anläggning?

//jonas
 
Jag har en Calmar v33 idag .. Och kan bara säga gott om den. Jag antar att v65 är av samma goda sort.
Så en sådan borde passa dina ändamål.
 
Jo det verkar som att V65:an skulle passa men frågan är hur stor vatten volym jag kan ha i tankarna? Skulle jag skaffa en atmos 75 tex så skulle men kunna ha 8000 liter som mest och då blir det förhoppningsvis en bekväm anläggning samt att man kan köra 1m !! ved i den jäveln.

//jonas
 
http://www.atmos.se

Atmos DC 95 TF
Veddjup 780 mm
Vedvolym på 400 liter


http://www.vedsol.com/

Säljer ARCA 90 den kraftfullaste vedpanna under 100 kW som miljögodkänts på Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut.
Vedlängd = 90 cm :)
Vedvolym = 320 liter

Acran är nog ingen dum panna
 
tack för alla svar. ska kika på arca .

//jonas
 
Hej jag har en atmos 50kw + acctank på 3 kubik har instalerat den för ca 1 månad förut hadde jag en begagnad cobiheat 40kw som var från 95 det aär en välldigt stor kiland jag hadde inte några helst problem att ställa in pannan som det ser ut i dag så funkar det helt suveränt
 
Min far sitter på ett trevligt system med panna ute i garaget som laddar huset via en elpanna mm. Hela systemet är bygt efter eget tänkande och fungerar mycket bra.
Vi ska ansluta en verkstadslokal i en ytterligare byggnad och det är bara att koppla på garaget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.